Revocarea directorului CFR SA, Ion Simu-Alexandru, la mâna unui veterinar şi a unui absolvent al Academiei de Poliţie. Un singur membru din CA are legătură cu domeniul

Facebook CFR Infrastructură
Facebook CFR Infrastructură

Situaţie halucinantă la CFR S.A. Revocarea directorului general Ion Simu-Alexandru ar fi la mâna... unui medic veterinar şi a unui absolvent al Academiei de Poliţie. 

Singurul membru al Consiliului de Administrație al CFR SA care ar putea vota pentru revocare (de fapt și singurul care are legătură cu calea ferată) este președintele acestui for de conducere, profesorul Gabriel Popa, transmite clubferoviar.ro.

Demiterea omului pus de Sorin Grindeanu la CFR SA a fost discutată vinerea trecută, în şedinţa Consiliului de Administraţie. Totul după ce membrii acestui consiliu au fost audiaţi la DNA, în legătură cu presupuse fapte de corupţie săvârşite de directorul Ion Simu-Alexandru şi de directorul general adjunct Tehnic, Petru Ceşa. O decizie, se pare, va fi luată pe 2 septembrie. 

În plus, se pare că situaţia e şi mai interesantă, pentru că reprezentantele Ministerului Transporturilor din Consiliul de Administraţie şi-ar fi luat concediu de odihnă, pentru a nu participa la această decizie. 

Votul acestora a fost delegat spre secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, Ion Damian. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. Conform sursei citate, Ion Damian este un apropiat al ministrului Sorin Grindeanu, aşa că probabilitatea ca el să voteze pentru demiterea lui Ion Simu-Alexandru este scăzută. 

Un alt membru al CA care, cel mai probabil, îl va scăpa pe actualul director general de la revocarea din funcție este Ionel Sabin Emil Bociu, fostul primar al comunei Jebel din județul Timiș. Și el este apropiat de ministrul Transporturilor. A absolvit în 1986 Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara. Până în 1990 a lucrat ca medic veterinar la IAS Liebling, iar apoi, timp de zece ani de zile, ca inspector de specialitate la Direcția Generală Agricolă și de Alimentație Timiș.

Alți 20 de ani (2000-2020) a fost primarul comunei Jebel. Apoi, din 2021 și până în prezent, Ionel Sabin Emil Bociu este medic veterinar la cabinetul Jebel Vet SRL, potrivit CV-ului său postat pe site-ul CNCF CFR SA.

Un singur membru din CA are legătură cu transportul feroviar 

Preşedintele Consiliului de Administraţie este prof. univ. dr. Gabriel Popa, cadru didactic la Facultatea de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată şi prodecan al Facultăţii de Transporturi de la Universitatea Politehnică Bucureşti. 

Acesta ar putea fi singurul membru CA care ar putea vota pentru revocarea lui Ion Simu-Alexandru. 

Potrivit informațiilor deținute de Club Feroviar, Ion Simu-Alexandru va afla de la Timișoara ce decizie se va lua la București. Asta pentru că vineri el se va afla în orașul de pe Bega alături de Petru Ceșa, pentru a fi audiați la Direcția Națională Anticorupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel