Revocare Lazăr. Iohannis, atac total la Toader: Penibilă faza!

Darius Muresan / 06 noi 2018 / 13:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre revocarea lui Augustin Lazăr.

Întrebat despre revocarea lui Augustin Lazăr și numirea noului procuror DNA, președintele Iohannis a lansat un atac extrem de dur lui Tudorel Toader și a PSD:

„Am o opinie și o voi face cunoscută la momentul potrivit, dar astăzi încă nu m-aș referi la aceste spețe. Însă în ansamblu se conturează un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justiției, abordare pe care aș clasifica-o ca fiind pe lângă lege. În privința propunerilor și de numire și de revocare”, a precizat președintele.

Întrebat dacă are dubii în privința legalității pe care se poate pronunța, președintele a menționat:

„Între timp nu mai am doar dubii, mă îndrept ușor, ușor spre certitudini. Cel puțin în ce privește revocarea procurorului general e un demers aiuritor al acestui ministru. Povești, manipulări publice. Penibilă fază. Suntem în situatia în care momentan s-a început un demers judiciar. Pot să vă spun de pe acum, să nu fie speculații. Până când judecătorii nu vor da un verdict final nu voi face nimic în această chestiune.. Despre speta revocării am mai vorbit. Procurul general Lazăr a făcut și face o treabă bună. Mi se pare total greșită solicitarea de revocare. Greșită din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal, voi scrie atunci când va fi situația de așa natură”, a precizat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis s-a referit și la ”infractori” care încearcă să lovească în justiție și să-i îndepărteze pe cei pe care nu îi pot compromite.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22