REVOCARE Kovesi. Tudorel Toader, raport către Iohannis. Chirieac, despre plecarea șefei DNA: Singura modalitate...

iohannis kovesi
iohannis kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre revenirea lui Tudorel Toader în România, dar și despre o posibilă solicitare de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

Analistul politic este de părere că ministrul Tudorel Toader nu trebuia să-și întrerupă vizita în Japonia și să se întoarcă în țară de urgență în urma scandalului de la DNA Ploiești.

„Nu cred că domnul ministru Tudorel Toader trebuia să-și întrerupă vizita în Japonia din cauza acestui scandal”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV, adăugând: „când se termina vizita, venea și vedea ce se poate face”.

Totodată, Bogdan Chirieac a vorbit și despre o posibilă revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA. Analistul politic consideră că o posibilă revocare este ”nefezabilă”. Acesta a precizat că președintele Iohannis nu o va revoca, indiferent ce îi va propune Tudorel Toader, precizând un aspect foarte important: în acest moment, pe plan extern, o revocare a Laurei Codruța Kovesi este inacceptabilă iar România „nu este singură pe lume”.

Demisia, singura posibilitate

„Revocarea doamnei Kovesi e o soluție nefezabilă. Eu nu știu dacă domnul ministru Toader va propune revocarea, dar în orice caz, datoria președintelui Klaus Iohannis e să nu o accepte. Singura modalitate prin care doamna Kovesi ar putea să nu mai fie procuror șef la DNA este să demisioneze dânsa.  

Pe plan internațional revocarea doamnei Kovesi este inacceptabilă. Indiferent ce se prezintă în România. Aceasta este situația. Politică, reală și de fapt. Poate că publicul larg dorește sânge, revocări. Da, ceea ce trebuie făcut în acest moment este o anchetă de fond în DNA pentru a se vedea dacă se falsifică probe în mod sistemic sau este pur și simplu o tumoare malignă la Ploiești, deja la Ploiești nu mai are nimeni nicio îndoială că s-au falsificat probe. 

Trebuie îndepărtați din sistem cei care au comis astfel de fapte și trebuie să răspundă, dar doamna Kovesi trebuie să-și termine mandatul în fruntea DNA. Trebuie să fim realiști din acest punct de vedere, nu suntem singuri pe lume”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel