Revocare Kovesi. Tudorel Toader, mesaj pentru Iohannis: Nici nu vreau să pronunț

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader spune că nici nu poate lua în calcul ca președintele Iohannis să nu respecte decizia CCR care îl obligă să o demită pe Laura Codruța Kovesi. 

"Eu nu cred că președintele republicii, indiferent cine va fi mâine sau peste șapte ani de zile, nu cred că va da românilor un exemplu de nerespectare a legii fundamentale pentru că atunci nu ar mai putea fi trasă la răspundere nici măcar o persoană care a trecut neregulamentar strada. El de ce ar mai răspunde, dacă președintele nu respectă Constituția? Legea nu prevede o amendă sau închisoare, dacă președintele încalcă Constituția, dar avem obligația respectării ei și există și sancțiunile, care nu sunt cele clasice. Nu cred că poporul va privi favorabil o posibilă conduită de nerespectare a unei decizii a CCR. Puterea vine de la popor. Alegătorii te pot sancționa la momentul potrivit. Există și o altă sancțiune mult mai severă, dar nici nu vreau să o pronunț, pe care dumneavoastră o știți și care ultima oară a fost folosită acum șase ani de zile," a spus Tudorel Toader.

Declarația a fost făcut la Timișoara, cu ocazie unei vizite pe care ministrul Justiției e efectuează la Penitenciarul Popa Șapcă. Toader a răspuns astfel întrebărilor jurnaliștilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel