EXCLUSIV  REVOCARE KOVESI. Toader, declarație GRAVĂ înainte de anunțul lui Iohannis

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Klaus Iohannis va face un anunţ luni seară, cel mai probabil fiind vorba despre cererea de revocare a şefei DNA. În acest context, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut o serie de precizări.

"Părerea mea este să așteptăm orele 18:00. Probabil, va dura mai multe minute până comunică. După care, voi da și un comunicat. Cum termină președintele anunțul, în minutul următor eu voi comunica pe Facebook ceea ce voi face. Mă voi uita și eu la televizor, ca și dumneavoastră", a spus Tudorel Toader, luni după-amiază. De asemenea, întrebat dacă a mai vorbit cu președintele României în ultima perioadă, a răspuns negativ.

Poziție de război

Jurnalistul Val Vâlcu consideră că declarația ministrului Justiției (n.r. Mă voi uita și eu la televizor) este una gravă. "De ce mi se pare gravă? Deoarece denotă faptul că instituțiile statului nu colaborează. Se află într-o poziție de război", a spus ziaristul.

"În afara unor situații grave, de exemplu când se declanșează războiul, întâi se discută între autorități și apoi se comunică în mod public", a declarat acesta.

Cu privire la anunțul privind revocarea șefei DNA, a spus: "Bineînțeles, faci un anunț pentru marele public, dar nu este normal să existe consultări înainte? Nu ar trebui să afle Guvernul de la televizor, de pe Facebook sau site-uri. În mod normal, dacă ar exista o colaborare bună între instituțiile statului, trebuiau să există consultări și dialog telefonic. Întâi află Guvernul. În fond, Guvernul este al lui Klaus Iohannis, deci inclusiv ministrul Justiției. Firesc era să poarte un dialog înainte, nu să afle de la televizor. Se luptă prin televiziuni", a declarat Val Vâlcu.

[citeste si]

Anunțul Administrației Prezidențiale

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va susţine luni, 16 aprilie a.c., ora 18:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni", a transmis Administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel