Revocare Kovesi. Tăriceanu: "Este foarte grav că Iohannis joacă politic"

Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după mișcarea lui Iohannis
Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după mișcarea lui Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu consideră că este foarte grav că preşedintele Iohannis joacă politic problema revocării procurorului şef al DNA.

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la Braşov, că preşedintele Klaus Iohannis nu întârzie cu răspunsul la cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al DNA, Codruţa Kovesi, însă a adăugat că, în opinia sa, este foarte grav că şeful statului s-a antepronunţat şi 'joacă politic' această chestiune.

N-aş putea să spun că întârzie. Ca să fiu corect, abia la sfârşitul săptămânii trecute, vineri parcă, a primit documentele de la CSM. Nu se poate spune că întârzie. Altceva pot să spun. Preşedintele în loc să-şi ia o marjă de rezervă şi să fi spus, în momentul în care Ministrul Justiţiei a cerut revocarea, să fi spus 'da, o să stau să analizez solicitarea de revocare, argumentele propuse', domnia sa s-a şi pronunţat că nu consideră că este necesară revocarea, ceea ce după părerea mea este o greşeală, a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Aspectul juridic şi aspectul politic

El a adăugat că în cazul deciziei preşedintelui este vorba de două chestiuni: aspectul juridic şi aspectul politic, iar din punct de vedere juridic argumentele furnizate de ministrul Justiţiei sunt imbatabile.

Din punct de vedere politic, a juca această această chestiune politic intră într-o contradicţie flagrantă cu rolul constituţional al preşedintelui, care, prin Constituţie, este chemat să vegheze la respectarea Constituţiei. Ministrul Justiţiei a invocat drept argument pentru revocare, consider eu că este argumentul principal pentru revocare, nu ştiu dacă împărtăşeşte punctul meu de vedere, dar el a invocat tocmai faptul că procurorul şef al DNA, care trebuie să fie un om al legii, a încălcat grav Constituţia în repetate rânduri. Deci preşedintele ce face, se derobează de la acest rol esenţial pe care-l are, numai de dragul clienţilor politici şi al simpatizanţilor? Este foarte grav, a mai argumentat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel