REVOCARE KOVESI. Gușă, scenariu pentru Dragnea. Cine NU iese câștigător

În cazul în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu va fi revocată din funcție, Liviu Dragnea va avea probleme în partid, consideră Cozmin Gușă.

Liviu Dragnea va fi cel care va deconta nerevocarea lui Kovesi din funcție, consideră Cozmin Gușă, care subliniază că acesta este și motivul pentru care liderul social-democrat a stabilit o dată atât de apropiată pentru Congresul PSD. 

Președintele nu are cum să o revoce pe Kovesi, indiferent de argumentație, pentru că ar apărea în imaginea publică drept "Iohannis = PSD+ALDE" și bazinul electoral, precum și credibilitatea lui, s-ar risipi, atrage atenția Cozmin Gușă. Ne putem aștepta la o diluare a actualei majorități într-un fel sau altul pentru că "au jucat prost", susține Gușă.

"În loc să-și vadă de treabă cu legile lor, s-au legat la cap deși nu-i durea. Câștigătorul e Ghiță. De ce? Pentru că a apărut ideea că dosarele de la DNA Ploiești nu sunt corespunzătoare. Kovesi a admis că pe Portocală chiar ea l-a demis și a recunoscut că sunt și procurori în DNA care fac treburi murdare", a explicat consultantul politic.

Alegeri prezidențiale

În plus, arată Cozmin Gușă, se induce ideea unei competiții pentru alegerile prezindențiale din 2019, pe același public, între Iohannis și Kovesi. "Asta în disperare de cauză, să se ajungă ca cei doi să se privească cu suspiciune și colaborarea lor să nu mai funcționeze. Iohannis nu pare că s-a hotărât să joace politic din acest moment pentru 2019, dar decizia pentru prezindențiale și așezarea la Start se vor face după terminarea mandatului de șefie a Consiliului European. În iulie 2019 vom vedea care vor fi competitorii la prezidențiale. Azi PSD nu are candidat. Firea, care stă cel mai bine, nu este acceptată de Dragnea, iar el speră să se spele până atunci de toate problemele", a precizat consultantul politic.

[citeste si]  

Referitor la informarea de presă a lui Tudorel Toader, care a avut loc joi și în care acesta a vorbit despre un cu totul alt subiect decât cel așteptat de presă - decizia în scandalul DNA -, Cozmin Gușă atrage atenția că ceea ce este condamnabil este că ministrul nu înțelege că apariția publică trebuia să inducă linște și încredere în Justiție.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel