EXCLUSIV  Revocare Kovesi. Controversă privind numirea în fruntea DNA

DNA
DNA

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a vorbit, pentru DCNews.ro, despre procedura de numire a procurorului-șef al DNA. 

”Ministrul Justiției propune un candidat, care trebuie să obținut votul de încredere al CSM, după care va fi numit de către președintele României. Va fi o singură nominalizare, cel nominalizat va avea un plan de reorganizare, restructurare. Procedura strict legală aceasta este. Președintele nu poate refuza având în vedere decizia CCR, care spune că președintele are un rol strict formal în ceea ce privește revocarea și numirea. În motivarea deciziei CCR, se spune foarte clar că autoritatea o poartă Ministerul Justiției. Președintele joacă doar un rol formal și e obligat să ia act. Nu are posibilitatea a aprecia personal dacă numește sau nu. Președintele doar semnează, până acum era mai jucător, acum nu ar avea cum s-o facă, legal. Acum, nu exclud ca președintele să nu semneze decretul de numire sau să aștepte 31 de zile până la numire” a spus avocatul Bogdan Bărbuceanu, pentru DCNews.ro. 

În ceea ce privește negocierile pentru conducerea DNA, acestea ”nu sunt prevăzute ca fiind obligatorii în lege, rămâne doar ca situație de înțelegere politică”. 

În schimb, Eugen Nicolicea spune că legea e clară și că președintele poate respinge o singură dată propunerea de procuror-șef al DNA. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel