Revocare Kovesi. Codrin Ștefănescu: Crizele de isterie au o explicaţie foarte simplă

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a reacționat în cazul hotărârii CCR legat de Laura Codruța Kovesi.

"Cei care astăzi critică cu maximă nervozitate decizia Curţii Constituţionale a României, obligatoriu trebuie să-şi amintească afirmaţiile unor oficiali străini referitoare la această instituţie. Mai ales că, în contextul referendumului din 2012, prin poziţiile lor publice, oficialii internaţionali ne avertizau că trebuie respectate ad litteram deciziile CCR.

Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene; Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia; Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA; Ambasada SUA de la București; Guvernul Germaniei, în mesajul către ambasadorul României din Berlin; Hannes Swoboda, Liderul Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European spuneau că nu trebuie să se pună nicio presiune asupra judecătorilor Curţii Constituţionale, şi cereau ca toate partidele să respecte deciziile luate de această instituţie, aşa cum se întâmplă într-un stat democratic. Şi chiar dacă atunci, prin hotărârea luată a fost anulat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu şi implicit votul a peste 8,4 milioane de români, decizia CCR a fost finală, hotărâtoare şi irevocabilă", a zis Codrin Ștefănescu.

Decizia CCR restabilește locul constituțional al fiecărui decident

"Iar astăzi, în urma unei alte decizii a Curţi Constituţionale, Statul Paralel şi propaganda sa stalinistă au demarat, numai in ultimele 24 de ore, o amplă campanie de denigrare a acestei instituţii, ignorând complet recomandările oficialilor internaţionali din 2012. Adică, în stilul cunoscut al noii Securităţi se pune o foarte mare presiune pe judecătorii Curţii, contestându-se pur şi simplu instituţia în integralitatea ei. Şi asta în contextul în care decizia CCR restabilește locul constituțional al fiecărui decident în procedura de revocare a procurorilor șefi. Nervii, ura şi crizele de isterie ale reprezentanţilor Statului Paralel au o explicaţie foarte simplă: prin această decizie, sistemul securistoid pierde controlul pe care îl exercita abuziv asupra clasei politice, prin intermediul parchetelor din România, dar mai ales prin intermediul DNA. Şi, în ultima perioadă, chiar cu complicitatea lui Iohannis", a mai zis Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel