EXCLUSIV  Revocare Kovesi. Borza dezvăluie ce trebuie să facă șefa DNA pentru a-și salva cariera - VIDEO

CSM discută rapoartele IJ ce o privesc pe șefa DNA
CSM discută rapoartele IJ ce o privesc pe șefa DNA

Deputatul independent Remus Borza își dorește ca Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), să-și ducă mandatul la bun sfârșit.

În cadrul emisiunii „Borza Analytica", deputatul Remus Borza a declarat că o susține pe Kovesi, a cărei revocare din funcția de procuror șef al DNA este dorită de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Cu privire la Kovesi, deputatul spune că a dinamizat activitatea DNA, făcând referire și la predecesorul ei. „O susțin pe Laura Codruța Kovesi. Mi-aș dori să-și ducă mandatul la bun sfârșit, adică până în aprilie 2019. Este un om care a dinamizat activitatea DNA, chiar dacă, în ultimile săptămâni, riscă să dinamiteze activitatea acestei instituții. Indiscutabil, vorbim de instrumentarea unor dosare de corupție cu demnitari începând cu ultimii cinci ani de zile. Mulți demnitari erau intangibili, sigur cu puține excepții, pe vremea predecesorului ei", a declarat Remus Borza, punctând că, în mandatul lui Kovesi, „toată lumea a fost atinsă de către DNA".

„Într-adevăr, corupție există"

Săptămâna aceasta, Laura Codruţa Kovesi a prezentat, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, raportul de activitate al DNA pe anul 2017. „Am apreciat câteva pasaje din alocuțiunea procurorului șef", a spus Remus Borza, adăugând: „Într-adevăr, corupție există. Unde nu sunt de acord, nici cu DNA, nici cu Comisia Europeană, cei de la #rezist sau o parte a presei – nu putem generaliza și nu putem pune eticheta pe toată România că e o țară coruptă, că suntem o națiune de corupți și toată clasa politică e coruptă".

„Toți ne ocolesc!"

„Trebuie să înțelegem că, prin astfel de generalizări", spune Remus Borza, „aducem niște prejudicii incomensurabile, nu doar de imagine, ci și financiare României. Toți ne ocolesc! Uitați-vă pe evoluția investițiilor străine directe: nu au crescut în ultimii ani, dimpotrivă, s-au dus la vale", a punctat deputatul.

Remus Borza consideră că problemele trebuie discutate și rezolvate în familie. „E o temă predilectă în discursul public și al europarlamentarilor opoziției fără să realizeze că fac un mare deserviciu României. Să vină acasă să discutăm în familie toate problemele", a spus acesta.

Ce trebuie să facă Kovesi

De asemenea, Remus Borza, în ceea ce privește corupția, spune că DNA trebuie să aibă toleranță zero. „Primire de foloase necuvenite, luare de mită, dare de mită - toleranță zero pe tot ce înseamnă corupție", a declarat deputatul, reiterând acest lucru în cadrul emisiunii „Borza Analytica".

[citeste si]

„Ce trebuie să facă Laura Codruța Kovesi pentru a-și salva cariera și însăși imaginea instituției? Să facă curățenie", a spus Remus Borza, adăugând: „Este atributul managerial al procurorului șef de a face evaluări și de a aplica acele sancțiuni prevăzute de lege. Toată lumea vrea un DNA eficient, dar care să acționeze în spiritul legalității și al responsabilității cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului".

Interviul integral poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel