Revocare Kovesi, anunț Iohannis. Chirieac: Aceasta este senzația pe care o am!

Paul Stănescu spune că Iohannis este dezinformat
Paul Stănescu spune că Iohannis este dezinformat

Bogdan Chirieac a făcut o analiză după discursul lui Klaus Iohannis în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi.

"Președintele Traian Băsescu a obținut în 2016, la alegerile parlamentare, 5% cu voturile din Republica Moldova pe un tip de politică pe care l-a avut domnia sa. Acest tip de politică este urmat, pas cu pas, de către domnul președinte Klaus Iohannis. Senzația pe care o am este că dânsul se legitimează în fața comunității internaționale cu această zicere de luptător împotriva corupției. Acest lucru explică și afirmația făcută de președintele Emmanuel Macron astăzi", a declarat analistul politic la Antena 3.

Sprjinul #rezist

"Pe plan intern, Klaus Iohannis mizează pe sprijinul #rezist care înseamnă 5-10% persoane, cele mai multe dintre ele absolut onorabile, însă cu 10%-12%-14% nu câștigi alegerile. Din această cauză, ce a spus profesorul Pieleanu, pe baza analizelor și sondajelor sale, cum că președintele Iohannis este în pericol să nu prindă turul al doilea... este perfect adevărat", a mai zis Bogdan Chirieac.

Iohannis nu a revocat-o pe Kovesi 

Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Totodată, şeful statului a precizat că Ministerul Justiţiei şi CSM au avut "concluzii diametral opuse" în această chestiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel