Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO. Ce s-a discutat

Gabriel Les
Gabriel Les

La Bruxelles a avut loc reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, eveniment la care a participat și Gabriel Leș. 

Cele două sesiuni de lucru în format aliat din prima zi a reuniunii ministeriale NATO, de la Bruxelles, s-au axat pe postura de descurajare nucleară a Alianței, respectiv modificările şi implicațiile pentru organizație în ceea ce privește evoluțiile referitoare la Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară de acţiune (INF).

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a reiterat importanța unității și indivizibilității aliate, ca premise fundamentale pentru formularea unor răspunsuri coerente în fața provocărilor actuale.

Ultima serie de consultări, în format cină de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, precum şi a reprezentanţilor Suediei şi Finlandei, s-a axat pe tema impactului dezvoltării tehnologiilor disruptive asupra securității colective, precum şi pe aspecte legate de cooperarea NATO-UE în domeniul apărării. În acest context, miniştrii aliaţi au prezentat iniţiative naţionale în domeniul inovaţiei şi au dezbătut provocările generate de acestea la nivelul politicilor NATO.

Ministrul român a subliniat ca investițiile la nivel național, precum și proiectele colaborative la nivel aliat trebuie să devină un spațiu important de cooperare între Uniunea Europeană și NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel