Reuniune pe tema BREXIT, la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis are joi o reuniune de lucru cu o delegaţie a Guvernului condusă de premierul Dacian Cioloş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, reuniunea de la Cotroceni, care se desfăşoară de la ora 17,00, are ca temă Brexit-ul. Preşedintele Klaus Iohannis a mai iniţiat două runde de consultări pe tema Brexit.

Pe 24 iunie, la Palatul Cotroceni, şeful statului a abordat acest subiect cu premierul Cioloş, guvernatorul BNR şi liderii partidelor parlamentare, fiind analizate rezultatele referendumului care a avut loc pe 23 iunie în Marea Britanie, când cei mai mulţi britanici au optat pentru Brexit, adică ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. După consultări, Iohannis a spus că România rămâne ataşată proiectului european. 

A doua rundă de discuţii a fost pe 4 iulie. Klaus Iohannis preciza ulterior că este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, adăugând că toţi liderii politici care au fost invitaţi la Cotroceni au fost de acord să participe la acest demers. 'Este nevoie de un nou proiect de ţară, un proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit astăzi', puncta şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel