Reuniune la București a Flancului Estic

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni marți, la Palatul Cotroceni pe miniștrii de Afacerilor Externe ai Flancului Estic.

Înalți diplomați din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria vor participa la reuniunea ministerială a Formatului București.

Potrivit Agerpres, pe agenda discuțiilor se vor afla stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia din iulie, precum și alte aspecte de interes legate de situația de securitate din regiune.

"Faptul că România găzduiește această reuniune reprezintă o reconfirmare a rolului țării noastre la nivel regional și în cadrul NATO", se arată în comunicat.

Formatul București a fost consacrat prin reuniunea la nivel de șefi de stat și de guvern desfășurată la Palatul Cotroceni pe 4 noiembrie 2015, la inițiativa președintelui Klaus Iohannis și a omologului său polonez, Andrzej Duda. Organizarea reuniunii ministeriale de marți are loc ca urmare a deciziei adoptate în acest sens în cadrul Formatului București la nivel de șefi de stat și de guvern de anul trecut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel