Reuniune informală online a Miniștrilor Sănătății din UE. Ce a transmis Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a luat parte astăzi, 15 martie, la reuniunea informală online a Miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a participat astăzi, 15 martie a.c., la reuniunea informală online a Miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană.

Întâlnirea a avut drept obiectiv evaluarea consecințelor sanitare ale războiului din Ucraina și acțiunea coordonată în sprijinul refugiaților și răniților de război.

Ministrul român al Sănătății a informat asupra resurselor sanitare puse deja la dispoziție victimelor războiului din Ucraina și a reafirmat decizia de a acorda îngrijiri medicale tuturor refugiaților din Ucraina care au nevoie de acest lucru și se află pe teritoriul României.

Alexandru Rafila le-a comunicat participanților la întrunire că România acordă asistență medicală necesară, inclusiv bolnavilor cu afecțiuni cronice. De asemenea, a informat că spitalele din România sunt pregătite pentru a trata pacienții cu HIV și Tuberculoză care vor ajunge în țara noastră.

A menționat că se află în curs de pregătire punerea în funcțiune a unor centre speciale de vaccinare în zona de frontieră, în care refugiații se vor putea vaccina dacă doresc, astfel încât să se evite posibile focare cu boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Ministrul Sănătății din România a reafirmat decizia autorităților române de a acorda tot sprijinul necesar victimelor războiului din Ucraina, arătând că solidaritatea în momente grele este o datorie morală, de la care nu putem abdica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel