Reuniune a miniştrilor de finanţe din UE, la București

Alexandru Ichim / 05 apr 2019 / 07:25 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Reuniunea informală a miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, la eveniment sunt aşteptate peste 40 de delegaţii, aproximativ 1.000 de persoane, miniştri de finanţe din UE, înalţi oficiali, experţi, jurnalişti străini şi români.

Ziua de vineri va începe cu reuniunea Eurogrup, condusă de preşedintele Mario Centeno, la care participă miniştrii de Finanţe din statele din zona euro. Ulterior şi se vor alătura şi ceilalţi miniştrii pentru reuniunea Eurogrup în format extins, pentru a discuta despre caracteristicile instrumentului bugetar destinat convergenţei şi competitivităţii, cu accent pe aspectele de guvernanţă şi foaia de parcurs pentru demararea discuţiilor politice privind EDIS (sistemul european de asigurare a depozitelor, n.r.).

Sesiune prezidată de Eugen Teodorovici

 

În cea de a doua parte a zilei de vineri este programată prima sesiune de lucru a reuniunii informale a miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale, prezidată de ministrul român de resort, Eugen Teodorovici. Vor fi abordate teme precum priorităţile următorului ciclu instituţional şi calea de urmat pentru Uniunea Pieţelor de Capital.

Sâmbătă, va avea loc cea de-a doua sesiune a reuniunii informale a miniştrilor de Finanţe din statele membre UE. Agenda cuprinde teme precum impactul mobilităţii forţei de muncă asupra erodării bazei de impunere în ţara de origine, în baza unui studiu al Centrului pentru Studii de Politică Europeană (CEPS), şi rolul fiscalităţii în susţinerea creşterii economice.

Vezi și: Brexit: Ar putea fi propus un nou referendum

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29