RETROCEDĂRI SIBIU. Ce a găsit Corpul de Control al Guvernului la Sibiu

Inspectorii Corpului de Control al Guvernului au fost trimişi în Sibiu. Ei verifică mai multe retrocedări făcute în anul 2010. Klaus Iohannis era atât primar al Sibiului, cât şi preşedinte al comisiei pentru retrocedări a municipalităţii. 

Miercuri seară, în timpul confruntării electorale cu Klaus Iohannis, Victor Ponta i-a spus prezidențiabilului ACL: "Haideți să vă spun cum se face lucrul bine făcut la Sibiu. Cereri de retrocedare: 1976; retrocedate 164 din ele, trimise la ANRP 586, nesoluționate: 401, redirecționate către alte instituții 214. În schimb, de retrocedat, s-au retrocedat așa: către Biserica Evanghelică s-a dat Muzeul Bruckenthal, Liceul Bruckenthal, Liceul de Artă, Palatul Copiilor, Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiului, Căminul de bătrăni din Str. George Coșbuc. Dle primar – că nu cred că veți fi președinte – din 1976 cereri de retrocedare, ați rezolvat doar 164. Sunt date oficiale". 

Ce au căutat inspectorii 

ANRP anunţase cu o săptămână înainte de momentul în care Corpul de Control al premierului să fie trimis la Sibiu că retrocedările făcute de Klaus Iohannis în ultimii ani vor fi verificate. Șeful ANRP, George Băeşu, spunea că este vizată şi retrocedarea Palatului Bruckenthal, care a ajuns la Biserica Evanghelică. Inspectorii aveau suspiciuni legate de unele dosare prin care fie au fost retrocedate proprietăţi în natură, fie foştii proprietari sau cei care au cumpărat drepturile litigioase au fost despăgubiţi financiar. Unele dosare ar fi fost întocmite eronat sau sumele acordate de Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor au fost prea mari. 

Ce spune Iohannis

Klaus Iohannis i-a replicat, miercuri, la B1 TV, lui Victor Ponta că face atac la reputația sa de primar și politician. Candidatul ACL a adăugat că retrocedările trebuiau făcute pentru că acele entități au dreptul să le primească. "Sunteți prim-ministru, agenția care s-a ocupat de acea retrocedare este în subordinea dvs", a mai spus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel