Retragere de pe piață. Ministrul Transporturilor cere rechemarea vehiculelor Fiat

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că maşinile Fiat Chrysler care încalcă reglementările privind poluarea sunt retrase de pe piaţă, a afirmat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

'Autorităţile italiene ştiau de câteva luni că Fiat, în opinia experţilor, utilizează dispozitive ilegale. Până acum, Fiat a refuzat să participe la clarificarea problemei, prin urmare Comisia Europeană (CE) trebuie să se asigure că este organizată o rechemare pentru vehiculele Fiat', a declarat Dobrindt. Vineri, Riccardo Nencini, adjunctul ministrului italian al Transporturilor, afirma că: 'Este de neînţeles insistenţa Guvernului german, după răspunsurile oferite de Ministerul italian. Guvernul de la Roma colaborează cu CE'. 'Am cerut în mod repetat autorităţilor italiene să prezinte răspunsuri convingătoare de îndată ce va fi posibil', se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, publicat vineri. Iniţiativa forului comunitar a fost salutată de oficialităţile de la Berlin, Svenja Friedrich, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, declarând: 'Comisia Europeană face acum exact ceea ce i s-a cerut de mult timp: vorbeşte din nou cu autorităţile italiene'. Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a efectuat investigaţii asupra unor vehicule Fiat, scrie Agerpres.

[citeste si]

'Rezultatele arată că, după un anumit timp, are loc o reducere considerabilă a funcţionării dispozitivului de epurare a gazelor de eşapament. Încă credem că această reducere este cauzată de dispozitivele ilegale', a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor. KBA a efectuat testele pentru 'a verifica datele privind emisiile', după ce Volkswagen a recunoscut că a utilizat programe software pentru a manipula rezultatele testelor de poluare.

Conform reglementărilor UE, Italia este responsabilă pentru testarea maşinilor Fiat deoarece operaţiunile regionale sunt în această ţară. În mai 2016, reprezentanţii Fiat au refuzat să se întâlnească cu Ministrul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, pentru a analiza informaţiile relevate la testarea emisiilor iar autorităţile italiene au luat apărarea Fiat. Alexander Dobrindt a criticat Fiat pentru'atitudinea necooperantă', pe care a descris-o ca fiind 'total neinteligibilă'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel