Reţete eliberate de un FALS MEDIC

Procurorii din Braşov fac cercetări într-un dosar în care un fals medic de familie ar fi eliberat peste 200 de reţete medicale compensate, prescripţii medicale şi bilete de trimitere locuitorilor din Predeal.

Potrivit unor surse locale citate de Mediafax, falsul medic este soţul unui medic de familie autorizat, care lucrează la un cabinet din Predeal. Atunci când femeia era în concediu, bărbatul, care nu are niciun fel de pregătire medicală, mergea la cabinet şi le elibera pacienţilor reţete medicale compensate, bilete de trimitere şi chiar prescripţii medicale.

Cercetările au început după ce informații despre acest caz au apărut în presă.

Pe fir au intrat poliţiştii de la Transporturi Feroviare Braşov, care l-au prins pe falsul medic chiar în timpul „activiţii" la cabinet.

„Pe rolul Parchetului a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în concurs cu infracţiunea de fals în înscrisuri oficiale. Se efectuează cercetări cu privire la eliberare de prescripţii medicale într-un canbinet de medicină a familiei, respectiv autenticitatea semnăturilor de pe acestea şi calitatea de medic a persoanei care le-a eliberat. Până la acest moment, verificăm peste 40 de bilete de trimitere pentru servicii clinice, 18 reţete cu regim special compensate şi 146 prescripţii medicale", a declarant, pentru, sursa citată, Cătălin Moraru, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Braşov a deschis o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel