Rețetă sos Marinara, baza mâncărurilor italienești

Adisa Codruț / 13 feb 2020 / 13:25 Salveaza PDF Comentarii

Puteți folosi această marinara de casă pentru spaghete, lasagna, pizza și preparate din pui.

Rețetă pentru 10 porții

ingrediente

1 linguriță ulei de măsline
1 ceapa medie, tocată mărunt
3 căței de usturoi, tocate mărunt
1 cană vin roșu
5 căni de roșii zdrobite fără sare sau sos de roșii
1 lingura oregano uscat
1 lingura busuioc uscat
2 lingurițe de zahăr
1 linguriță sare
1/4 linguriță fenicul măcinat
1/4 linguriță piper negru măcinat

Mod de preparare

Într-o cratiță medie la foc mediu, se adaugă uleiul de măsline. După ce uleiul se încinge, adăugați ceapa. Se agită continuu aproximativ 2 minute. Adăugați usturoiul; se amestecă timp de 1 minut. Se adaugă vinul și se lasă amestecul să scadă la jumătate. Adăugați ingredientele rămase. Se amestecă și se lasă la foc mic, timp de 15 până la 20 de minute.

 

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26