Rețeta de friptură de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Chef Cătălin Scărlătescu ne învață cum putem prepara o friptură de miel fragedă și delicioasă.

Ingrediente

- rasol de miel  

- fasole verde și mazăre  

- cartofi pentru piure

- 3 căței de usturoi

- vin roșu

- o crenguță de cimbru

- o crenguță de rozmarin

- 2 cepe

- o legătură de pătrunjel

- unt

- sare și piper boabe.

Mod de preparare 

Se zdrobesc cățeii de usturoi și pun în oală alături de crenguța de cimbru, o crenguță de rozmarin, sare și piper, dar și o felie generoasă de unt. După ce usturoiul s-a gătit în unt și crenguțele parfumate și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.

După ce sfârâie bine, se adaugă vin din belșug si apoi trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. Astfel, alcoolul dispare din vin și adăugăm aproximativ două căni de apă, notează a1.ro. Puneți capacul oalei și băgați-o la cuptor, la 160 grade, pentru două ore jumătate. Astfel, veți obține o friptură fragedă.

Între timp, puteți pregăti garnitura. Pentru piure aveți nevoie de cartofi tocați în felii mari pe care le puneți la fiert. Fasolea verde și mazărea se vor găti împreună. Pentru început, căliți o ceapă tăiată solzi în puțin ulei de măsline și o felie generoasă de unt. După ce se topește untul, se adaugă ceapa și se condimentează cu sare și piper zdrobit. Când ceapa începe să prindă culoare, se adaugă fasolea și mazărea.

După cele 2 ore și 30 de minute, mielul se scoate de la cuptor și veți observa că e foarte rumen, iar carnea e fragedă, desprinzându-se cu ușurință de pe oase.

Cartofii gata fierți se vor transforma în cartofi zdrobiți, nu în piure. Peste cartofi se adaugă grăsimea rămasă din oala în care s-a gătit mielul. De asemenea, se adaugă o felie generoasă de unt. Zdrobiți cartofii peste care adăugați o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Amestecați totul și la final adăugați piper zdrobit.

Pentru preparea sosului, punem în tigaie vin roșu și o parte din zeama rămasă în oală de la miel. Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea de pahar de vin și două polonice de zeamă. După ce sosul e aproape gata și amestecul a dat în fiert, adăugați o felie de unt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel