Rețetă: cremă solară naturală home made cu SPF 30+

Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Cremă solară complet naturală, care garantează o protecție eficientă, iată cum să o faci în doar câțiva pași.

Zile lungi la plajă, plimbări sub soare și multe altele vor începe în curând. Însă nu uita de protejarea pielii tale care este o necesitate pentru a nu risca probleme serioase și pentru a menține pielea sănătoasă pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru a putea face acasă o cremă de protecție solară nu aveți nevoie de multe ingrediente și vă asigurăm că eficiența acesteia este egală cu cremele de pe piață, scrie Salutecobio.

Cremă solară DIY cu protecție30

Ingrediente: 30 gr apă, 40 gr ulei de măsline, 20 de grame de ulei de cocos, 20 gr cană de ceară de albine, câteva picături de ulei esențial de vanilie.

Ingredientul cheie este oxidul de zinc. O lingură din acesta corespunde unui factor de protecție egal cu 10. În acest caz, pentru a face o cremă solară cu protecție 30+ vom folosi 3 linguri de oxid de zinc.

Oxidul de zinc este scutul natural si mecanic al acestei creme împotriva razelor solare, uleiurile din care este compusă au și ele proprietăți protectoare și regeneratoare pentru pielea expusă la soare. Crema este versatilă deoarece oxidul de zinc este util pentru tratarea diverselor iritații, așa că o puteți folosi și ca cremă după soare dacă expunerea a creat unele probleme.

Metoda de preparare

1. Se încălzește apa într-o cratiță.

2. La bain-marie se topește ceara de albine și se încălzesc și celelalte uleiuri.

3. Lăsați apa să se răcească să nu fie prea fierbinte și apoi amestecați conținutul pentru a se omogeniza. Puteți folosi și un blender. Conținutul omogenizat trebuie să rezulte cremos și opac.

4. Când s-a răcit, adăugați oxidul de zinc folosind o sită, astfel încât eventualele cocoloașe să se spargă. Adăugați oxid de zinc după dorință, amintindu-ne că unei linguri îi corespunde o protecție egală cu 10+. Deci pentru o crema cu SPF 30 veți avea nevoie de 3 linguri de oxid de zinc.

După ce ai făcut toți acești pași o poți pune într-un tub sau dacă preferi într-un borcan de sticlă și o poți folosi oricând vrei. Consistența sa va fi destul de vâscoasă și va dura mult timp. Cu siguranță pentru toată vara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel