Restructurare la Fisc. Blejnar infirmă înfiinţarea poliţiei fiscale

Sorin Blejnar, presedinte Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF)
Sorin Blejnar, presedinte Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF)

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a infirmat, joi, zvonurile conform cărora ar urma să fie înfiinţată o „poliţie fiscală“, precizând că, în acest moment, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se află într-un proces de restructurare, care presupune comasarea mai multor instituţii.

„Nu intenţionăm să creăm o altă structură, o poliţie fiscală. ANAF se află proces de restructurare şi vor fi comasate Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, la nivelul structurilor judeţene şi la nivel naţional. Va fi o structură unică pe partea de control şi în cadrul acesteia va funcţiona Direcţia de Monitorizare a persoanelor fizice, pentru cei ale căror venituri sunt neconforme cu cheltuielile“, a spus Blejnar, citat de Agerpres. Astfel, Direcţia de Monitorizare a persoanelor fizice va gestiona riscurile care ţin de neconformarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari şi va viza, de asemenea, asigurarea unor servicii de asistenţă şi a unui dialog bazat pe transparenţă în relaţia cu aceşti contribuabili.

Vor fi desfiinţate şi comasate foarte multe administraţii fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi instituţiile din subordine - Garda Financiară, Direcţiile Generale de Finanţe Publice şi Autoritatea Naţională a Vămilor - vor fi restructurate în perioada imediat următoare.

România are 424 de administraţii fiscale înfiinţate în ultimii 20 de ani pe criterii mai mult sau mai puţin hilare, atenţiona recent şeful Fiscului. Există administraţii în aceeaşi comună care deservesc comune diferite şi administraţii cu eficienţă zero din punct de vedere al costului colectării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel