Restructurare Guvern. Barna, anunț în privința unui posibil vot în Parlament

UDMR
UDMR

Senatorul UDMR, Tanczos Barna, a declarat ce vor face parlamentarii Uniunii  în cazul unei restructurări în Parlament a Guvernului.

"Efectuarea unor schimbări în Guvern este decizia strictă a partidelor de guvernământ, a coaliţiei de guvernare, drept urmare putem doar să reacţionăm la intenţia coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, de a opera anumite modificări, nu printr-o simplă remaniere, ci printr-o restructurare a guvernului. Acest lucru implică un vot în Parlament, putem numi un vot de încredere pentru Guvern, lucru care trebuie să fie atributul coaliţiei de guvernare. Din discuţiile interne din cadrul UDMR a reieşit această decizie, de a nu participa, în cazul în care săptămâna aceasta va avea loc un vot în Parlament, de a nu participa la acest vot şi de a lăsa partidele de guvernământ să arate că au o majoritate confortabilă în Parlament şi că pot susţine şi fără UDMR acest guvern", a declarat Tanczos Barna pentru Agerpres.

Acesta a ţinut să puncteze că UDMR are o colaborare şi înţelegeri punctuale cu actuala coaliţie guvernamentală, dar nu face parte din Guvern, lucru care e mai puţin clar pentru alegători, inclusiv pentru electoratul Uniunii.

”Lucrurile se vor limpezi pentru toată lumea”

Tanczos crede că prin neparticiparea la vot a UDMR se va clarifica faptul că acuala coaliţie are majoritate solidă şi că Uniunea nu face parte din Guvern.

"Lucrurile cred că se vor clarifica, poate se vor şi clarifica cu ocazia restructurării, pe de o parte partidele PSD şi ALDE vor arăta că au o majoritate solidă în Parlament, pe de altă parte noi putem arăta că nu suntem în Guvern şi că, probabil, vom continua un fel de parteneriat cu această coliţie guvernamentală şi lucrurile se vor limpezi pentru toată lumea", a conchis senatorul Tanczos Barna.

Vezi și: UDMR, lovitură pentru coaliția PSD-ALDE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel