EXCLUSIV  Respinge-o pe Shhaideh. Jocul lui Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a fost penultimul la consultările cu Klaus Iohannis pentru desemnarea premierului. De atunci, Traian Băsescu se comportă ca un jucător care contează pe scena politică. 

În primul rând, Traian Băsescu a fost singurul care a făcut opoziție, propunându-l pe Eugen Tomac pentru funcția de premier. În contextul în care PNL și USR sunt măcinate de probleme interne, de lider, Traian Băsescu joacă. În zilele de Crăciun, în care Traian Băsescu altădată se dădea cu snowmobilul, acum se focusează pe Liviu Dragnea și PSD de premier. Prin mesaje pe Facebook, declarații la Cotroceni și intervenții televizate, Traian Băsescu se poziționează, în ciuda celor 5 procente, ca un lider al opoziției. Fostul președinte caută subiectele tari, conflictuale, pentru a ține scena politică. Jurnalistul Val Vîlcu opinează că Traian Băsescu ”vrea să țină agenda publică, caută temele importante și reacționează”. 

Băsescu și rolul decisiv

Traian Băsescu a fost penultimul la consultările Palatul Cotroceni. La plecare, a fost singurul lider politic care a amintit de soțul lui Sevil Shhaideh și de unchiul său din SUA, părând că l-a informat pe Klaus Iohannis cu privire la aspecte ce l-au determinat pe președinte să se mai gândească. 

”Dacă Klaus Iohannis o refuză pe Sevil Shhaideh, o să se spună că e din cauza lui Traian Băsescu” a precizat Val Vîlcu. Astfel, ceea ce acum este la nivel de supoziție, că Traian Băsescu i-a spus lui Klaus Iohannis informații ce i-au influențat decizia, va fi confirmat de președinte. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel