Republica Moldova - România. Băsescu: Oamenii politici din România se fac că nu-l ştiu

Vineri, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit despre două momente dificile, dar şi despre Republica Moldova.

"Au fost multe momente de cumpănă, dar vă pot spune două în care, înainte de decizie, am dormit destul de greu sau n-am dormit. Unul a fost legat de 2010, când, pentru a evita o alunecare într-o degringoladă financiară a trebuit să reducem veniturile aparatului bugetar.

Al doilea a fost o decizie colectivă în CSAT, dar pe care eu o puteam împinge înainte sau o puteam opri. A fost momentul când am decis amplasarea rachetelor antirachetă la Deveselu", a spus Traian Băsescu la România TV.

„Au mai fost momente dificile. (...) Au fost momente de cumpănă, când au căzut guverne. (...) Cele două momente pe care vi le-am evocat au fost momente de decizii extrem de importante pentru ţară”, a explicat fostul preşedinte.

Republica Moldova

De asemenea, a vorbit şi despre unirea cu Republica Moldova. "Noi trăim, astăzi, de 1 decembrie 2017, trăim noi, popor român, după decizia a doi criminali: unul se numea Stalin şi altul Hitler, care au decis, prin Pactul Ribbentrop-Molotov, să rupă poporul român în două. (...) Să mă credeţi că acest mesaj îl spun foarte des, de câte ori mă duc în Republica Moldova (...) şi încerc să explic că singura soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România, aducând argumente”, a declarat fostul preşedinte.

"Este un procentaj de români care văd unirea cu Republica Moldova ca pe o favoare pe care am face-o unora mai amărâţi decât noi. (...) În afară de România,  toate statele afectate de Pactul Ribbentrop-Molotov şi-au rezolvat această problemă. (...) V-aş aduce aminte de rezoluţia 148 a Congresului Statelor Unite din 1991, se încheie spunând că Republica Moldova şi România au dreptul să înceapă negocierile de reunificare. Este un document pe care oamenii politici din România se fac că nu-l ştiu”, a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel