Reproșul lui Blaga pentru Macovei și Preda: Feseniștii pe care îi critică i-au trimis în PE

blaga (3)
blaga (3)

Liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga salută decizia europarlamentarului Monica Macovei de a intra în competiția pentru șefia PDL, amintindu-i însă acesteia, ca și susținătorului ei Cristian Preda că "feseniștii" din partid pe care îi critică sunt cei care i-au trimis în Parlamentul European.  

Întrebat dacă PDL se împarte în feseninşti şi reformişti, Vasile Blaga a răspuns: ,,Nu, deci am spus, chiar salut moţiunea doamnei Macovei şi a colegilor din grupul respectiv, dar câteva nuanţe din declaraţiile domniilor lor, eu cel puţin nu sunt de acord cu ele: reformişti, feseninşti. Şi domnul Preda ( Cristian Preda n.r.) a fost membru de partid înainte de '89 şi doamna Macovei. Nu cred că putea să fie procuror dacă nu era membru de partid. Acei feseninşti i-au trimis în PE, i-au susţinut să intre în PE, i-au susţinut ca miniştrii când nici măcar nu erau membrii a partidului pe domniile lor", a punctat el, citează NewsIn.

Citește și Ce spun aliații Monicăi Macovei, despre competiția din PDL

Gușă, despre moțiunea lui Macovei: Întărește candidatura lui Blaga

 Referitor la remarca grupului "reformiştilor", privind retragerea lor din PDL în cazul unei înfrângeri la Convenție, precum și că doresc să se bată "să se bată cu stânga socialistă", liderul democrat-liberalilor a comentat: ,,Din acest punct de vedere mă despart de abordarea domniei sale şi două lucruri din nou aş vrea să le comentez fără să se supere domniile lor: dacă nu câştigă <<mă gândesc dacă mai rămâne în partid>>. Nu mi se pare o abordare fericită, adică ce are asta cu reforma? Asta sună a reformă? Asta nu sună nici măcar a democraţie dacă tot ţii la partidul ăsta pe care vrei să îl conduci. Şi eu cred că ţine şi vrea să îl conducă, dar să fie mai atentă la exprimări. Şi că doreşte să se bată cu stânga socialistă. Păi cine i-a oprit? Tocmai am avut o bătălie acum două luni de zile pe care am pierdut-o din păcate, dar nu i-am văzut în ţară nici pe dânsa, nici pe domnul Preda. De la Bruxelles poţi să vorbeşti, bătălia a fost pentru toate satele şi comunele române", a susţinut preşedintele PDL.

La remarca unui jurnalist care a spus că Macovei vorbea de exorcizarea spriritului fesenist din PDL, democrat-liberalul a afirmat: ,,Nu mă pricep, nu sunt nici popă, preot, scuzaţi-mă, nu mă pricep nici la vrăjitorii. Întrebaţi-o pe dânsa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel