Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Reprezentanţii pacienţilor, ALERTĂ: "Alte ţări au făcut asta. La noi nu am văzut nimic"

Marinela DEBU, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice s-a aflat astăzi în direct la DC News TV, în cadrul dezbaterii online ”Ce votez pentru Sănătate”. 

Marinela DEBU, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, s-a arătat îngrijorată de modul în care este gestionată situația pacienților cu afecțiuni hepatice în România și le-a cerut guvernanților și candidaților la alegerile parlamentare să ia măsuri și să le ofere bolnavilor acces la tratamente de ultimă generație. 

”Teoretic, pe hârtie, România are de un an de zile un plan național privind eliminarea hepatitelor. Un plan care din păcate a rămas cumva uitat, din punctul nostru de vedere, și  nu văd să existe și o bugetare pentru ca el să fie și aplicabil. Unele statistici arată că drumul spre eliminare a hepatitelor din România este departe, adică undeva după 2051. Noi care speram că anul final e 2035. (...) În ceea ce privește hepatitele virale, ne dorim ca România să aibă acces la tot ceea ce este nou. (...) Aș vrea să știu ce soluții au toți cei care acum vor să ajungă în Parlamentul României pentru a se oferi continuitate și acces la tratament. România a pierdut foarte multe studii clinice pe hepatite din cauză că ele s-au aprobat foarte greu. Dacă ne uităm la hepatita B+D sau la hepatita B, în Europa de Vest există deja un medicament aprobat, iar noi nu știm când va ajunge acesta în România. Pe de altă parte se vorbește de vaccinare și prea puțin de vaccinarea adulților, la modul general. (...) Să nu uităm că există țări care în această perioadă au ”profitat” și au testat în paralel și pentru hepatitele virale. Nu am văzut nicăieri o astfel de strategie, să încercăm să eradicăm. Avem foarte mari motive de îngrijorare. Așteptăm ca lucrurile să se miște. Aștept ca pacienții să aibă acces la tratament”, a declarat Marinela DEBU - Presedinte, APAH.

VEZI MAI MULTE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel