Repornirea economiei. Ce pregătește Guvernul. Anunț despre șomajul tehnic

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pregătește un plan de repornire a economiei după criza generată de COVID-19.

Întrebat despre măsurile economice care vor fi luate de Guvern în următoarea perioadă, premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, la Digi 24, că Guvernul are în curs de pregătire un plan economic de repornire.

„Pe lângă măsurile adoptate, pregătim și alte măsuri. Prima dată trebuie să vedem de ce resurse financiare dispunem. Până la ora actuală, știm că UE ne va deconta o parte din șomajul tehnic, sunt aproape 600.000 cetățeni români. Șomajul tehnic va continua. Mai dispunem de 350 milioane euro care vor fi puși la dispoziția României pentru decontarea de materiale, echipamente. Din analiza fondurilor, avem capacitatea de a disponibiliza o sumă importantă pentru susținerea IMM, o sumă de minim 750 milioane de euro", a spus premierul.

„Este posibil ca UE să se împrumute, prin Comisia Europeană. Este utilă o astfel de măsură pentru că ratingul de care beneficiază Comisia Europeană este mai mic. Am putea beneficia de acești bani care să fie împrumutați de CE urmând ca statul să ramburseze cu un scop redus. În momentul în care știm pe ce putem conta, putem definitiva acest plan", a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel