Repornește inima României: sloganul prin care ARD își face autocritica

ARD dc
ARD dc

Alianța România Dreaptă (ARD) și-a declarat intenția de a "reporni inima României." Cel puțin așa sună sloganul cu care formațiunea politică vrea să câștige alegerile parlamentare. Voci ale democrat-liberalilor și-au arătat aprecierea față de strigătul de război ales pentru campania electorală. Elena Udrea îl găsește "mobilizator și sentimental" iar Emil Boc spune că "e pe măsura programului politic." Expertul în comunicare Antonio Momoc crede că prin noul slogan, ARD cere poporului să refacă ceea ce PDL a "faultat" în anii de guvernare

Printre toate laudele și-a făcut loc și o părere mai sceptică, cea a vicepreședintelui PDL, Sever Voinescu, care a recunoscut că sloganul dreptei "nu e foarte inspirat." Pe de altă parte, deputatul democrat-liberal, Theodor Paleologul, spune că PDL este "pe post de defribilator." În opinia expertului în comunicare Antonio Momoc, ARD a reușit prin acest slogan, să-și facă, involuntar, autocritica.  "Pentru a transmite un mesaj trebuie să ai un public căruia să te adresezi. Asta ar însemna că ei se adresează publicului lovit și economic și social tocmai de modul în care a guvernat PDL. Ori, nu poți să spui că repornești inima pe care tu ai oprit-o. Nu înțeleg ce public ar putea ținti. Mai degrabă pare un mesaj transmis către o nișă , către foarte puțini oameni. Un public nu poate fi receptiv la așa ceva," a explicat pentru De Ce News Antonio Momoc.

Expertul în comunicare e de părere că dreapta și-a început cu stângul campania, și că prima inițiativă, cea sibmolică, s-a dovedit a fi doar o etapă a autodistrugerii. "ARD își transformă campania de la început într-un eșec.  Ei spun foarte clar că au băgat România într-o linie moartă și acum vor repornirea ei. Dar n-ai cu cine. Asta pentru că cei cărora se adresează n-au cum să participe. Nu poți să rogi poporul să repornească o inimă pe care tu ai oprit-o. E un mesaj fără țintă, parcă lansat către civilizațiile extraterestre . Așa cum sunt transmise unele semnale în spațiu în speranța că le vor auzi extratereștrii," evaluează Antonio Momoc.

ARD și-a lansat oficial candidații pentru alegerile parlamentare din nouă decembrie, luni, la Opera Română, sub sloganul "Repornește inima României."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel