Replici ca la ușa cortului între un șef de CJ și un senator: idiot, dobitoc, frustrat, disperat

mehedinti_CJ
mehedinti_CJ

Limbaj dezonorant între actualul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, și fostul șef al aceleiași autorități locale, în prezent senator, Marius Bălu. După ce Duicu l-a făcut "idiot şi "dobitoc" pe senatorul PSD, acesta a reacționat susținând că PSD-istul este "un tip complexat, frustrat şi disperat".

Scandalul în teritoriu a pornit de la faptul că senatorul Marius Bălu, fost şef al CJ, a acuzat ilegalităţi în procedura de achiziţie a aparaturii pentru noua maternitate din Drobeta Turnu Severin, inaugurat la data de 1 august, dar nefuncțional încă din cauza lipsei de aparatură, relatează Mediafax.

După ce șeful CJ a afirmat că sunt în derulare procedurile de achiziţie a aparaturii, în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro în sistem de leasing financiar, senatorul Bălu a susținut în ultima conferinţă de presă susţinută la începutul lunii decembrie la sediul PDL Mehedinţi, că "Procedura este total ilegală, suma este mult mai mare faţă de suma estimată în proiect pentru a se dota, ştiu foarte bine proiectul Blocului Materno- Infantil, doar eu l-am făcut. Este vorba despre 2,5 milioane de euro necesari pentru dotare. De unde a apărut suma de aproape patru milioane de euro din caietul de sarcini aferent acestei achiziţii? La licitaţie a apărut o singură firmă, este un aranjament foarte clar. Diferenţa este enormă, diferenţa trebuie să dea de gândit tuturor organelor competente"

Potrivit senatorului PDL, hotărârea Consiliului Judeţean de aprobare a finanţării pentru dotarea cu aparatură a maternităţii este ilegală şi, în plus, contractul de împrumut în sistem de leasing financiar nu are avizul Ministerului Finanţelor, aviz absolut obligatoriu.

Vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Adrian Duicu, l-a făcut "idiot" şi "dobitoc" pe senatorul Marius Bălu, spunând că acesta nu a făcut nimic pentru sistemul sanitar în perioada în care a condus CJ și că au existat motive obiective pentru care noua maternitate nu are în dotare nici acum aparatura necesară.

"Faptul că astăzi s-a întârziat şi nu suntem în situaţia, aşa cum am promis, ca până la finele lunii decembrie să se nască în maternitate, nu se datorează decât faptului că legislaţia, etapele care trebuie parcurse au un curs firesc pe care nu poţi să-l depăşeşti. Dacă-l depăşeşti, îl încalci, dacă îl încalci, ai probleme", a mai spus Duicu.

Contactat telefonic, sâmbătă, de corespondentul Mediafax, pentru a comenta jignirile aduse de Duicu, senatorul Marius Bălu a folosit un limbaj la fel de colorat ca cel al lui Duicu.

"Pentru mine această reacţie deplasată certifică faptul că am avut dreptate. Procedura este total ilegală, lucru confirmat şi de către Ministerul Finanţelor, şi că am devoalat un plan de a fura 1,5 milioane de euro. Este foarte clar că Duicu este un tip complexat, frustrat şi disperat că după aproape doi ani judeţul Mehedinţi este pe buza prăpastiei. Obiectivul meu politic este binele mehedinţenilor, şi nu reeducarea unui personaj ca Adrian Duicu. Unde nu există cei şapte ani de acasă nu am ce să comentez", a declarat Marius Bălu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel