Replici acide în Camera Deputaților, privind programul de lucru

Replici acide în Camera Deputaților, după ce, potrivit noului program de lucru al Camerei, aleșii acestui for legislativ lucrează marţi în comisii, iar luni, miercuri şi joi în plenul Camerei Deputaţilor, în condițiile în care până acum se întruneau doar luni şi marţi până la prânz.

 

Disputa s-a declanșat după ce preşedintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a spus parlamentarilor că "sunt nervoşi pentru că vin miercuri la muncă", potrivit Mediafax.

"Ne-aţi spus că suntem nervoşi că venim miercuri la muncă. V-am aşteptat 100 de parlamentari de la ora 10 până la 10,40 ca să vă terminaţi cafeaua, iar dumneavoastră abuzaţi de atribuţii şi nu daţi cuvântul în plen. Domnule preşedinte, nu abuzaţi de aceste atribuţii pe care le deţineţi efemer! Deţineţi aceste atribuţii pe o perioadă eu sper foarte scurtă de acum înainte!", i-a replicat deputatul PNL Gigel Ştirbu lui Zgonea.

Scandal în Parlament. Calimente, către Zgonea: "Ori eşti prost, ori eşti prost"

Şi Mircea Toader (PNL) l-a criticat pe Zgonea pentru comportament: "Această comportare a dumneavoastră că «nu v-aţi trezit, sunteţi nervoşi», vă rog să vă cereţi scuze!".

Ulterior, Valeriu Zgonea a spus "să-şi ceară scuze cine jigneşte şi vorbeşte urât" și l-a criticat pe Știrbu că se adresa din sală cu "bă" sau "mă". "Eu nu m-am manifestat faţă de un coleg să-i spun "bă". În ceea ce priveşte funcţia, să ştiţi că toţi suntem efemeri!", a mai spus Zgonea.

De ce s-au enervat deputații

Cel care a explicat motivul disensiunilor din Camera Deputaților a fost liderul grupului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

Potrivit noului program de lucru al Camerei Deputaților, propus de conducerea acestui for legislativ, aleșii au, începând din această săptămână, în zilele de miercuri plen şi nu activitate în comisii cum aveau până acum, situaţie care îi făcea uneori să plece în teritoriu mai devreme.

"Eu am spus că este o greşeală să adoptăm programul pe care îl avem acum. Programul pe care l-am avut era categoric mult mai funcţional şi dădea rezultate decât ce avem acum. E bine să gândim puţin mai mult înainte de a decide", a precizat Pambuccian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel