Replica PNL pentru Vlad Voiculescu: Adevărul e întotdeauna cel mai bun

politician
politician

Liberalii reacționează după afirmațiile lui Vlad Voiculescu, care a acuzat Executivul că a modificat „abuziv, prostesc și iresponsabil” Codul Administrativ.

„FactCheck, de la alegerile locale din București, până astăzi. Adevărul este întotdeauna cel mai bun. Consilierii Generali PNL sunt pregătiți să contribuie la reconstrucția Noului București, alături de Primarul General, Nicușor Dan. Parcursul legal, însă, nu depinde de dorințele noastre și nu este unul specific Municipiul București ci întregii țări. Atenție - mandatul este de 4 ani, nu expiră pe 6 decembrie! Consilierii PNL așteaptă, la rândul lor, să își înceapă activitatea, între timp participând la numeroase audiențe publice și întâlniri cu bucureștenii”, afirmă Diana Mardarovici, purtător de cuvânt al consilierilor PNL în CGMB.

Ea menționează că, spre deosebire de vechea lege a administrației publice locale, conform noului Cod Administrativ, validarea mandatelor aleșilor locali se face de către instanță.

„Această modificare a dus la prelungirea termenelor de constituire legală a consiliilor locale. Codul administrativ, creat de PSD, conține proceduri care puteau vicia majoritatea legală votată de către cetățeni și puteau duce la crearea unor majorități conjuncturale din cauza validării întârziate a consilierilor supleanți. OUG nr. 190/2020, dat recent de Guvern a venit să clarifice aceste nuanțe ale Codului Administrativ la nivel național astfel încât la alegerea viceprimarilor și a componenței comisiilor de specialitate să nu se poată profita de întârzieri pentru a crea majorități ce nu respectau votul românilor”, adaugă Mardarovici.

Totodată, purtătorul de cuvânt al consilierilor PNL în CGMB afirmă că în prezent „suntem în etapa legală în care așteptăm validarea definitivă de către instanță a celor 10 consilieri generali supleanți pentru a putea convoca ședința Consiliul General al Municipiului București”.

„Angajamentul pe care și l-au luat aleșii locali este pentru un mandat de 4 ani, nu pentru perioada electorală, din acest motiv considerăm că alegerea viceprimarilor în fiecare localitate din România trebuie făcută respectând votul cetățenilor cu o reprezentare corectă conform rezultatelor alegerilor locale. Bucureștiul are nevoie de multă muncă. Suntem pregătiți”, conchide Diana Mardarovici, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel