EXCLUSIV  Replică după acuzațiile aduse Principesei Margareta. "Herghelii de cai verzi pe pereți"

Jurnalista Marilena Rotaru critică negocierile Casei Regale cu Liviu Dragnea, într-o scrisoare deschisă adresată Principesei Margareta. Aceasta consideră că legaturile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu reprezintă o nouă abdicare a regelui, similară celei din 30 decembrie 1947.

Radu Călin Cristea, scriitor și membru CNA, contactat de DC News, a comentat declarațiile făcute de Marilena Rotaru.

"Doamna Marilena Rotaru este un spirit devotat cu patimă monarhiei. Opiniile sale privind urgența revenirii României la monarhia constituțională sunt, de asemenea, cunoscute. Cred, totuși, că doamna Rotaru pune prea multă pasiune în idee, ceea ce o îndeamnă la mixări amețitoare de realitate și ficțiune. Un radicalism extrem o face, adesea, să susțină în spațiul public teorii pur utopice, fără nicio priză la istoria curentă și viitoare a Casei Regale. Doamna Rotaru reînvie timpuri și momente istorice revolute pe care le transferă, cu o imprudentă nonșalanță, în contemporaneitatea imediată.

Nu agreez acest tip de originalitate, fie ea și involuntară. I-aș recomanda amical doamnei Marilena Rotaru să se întoarcă pe propriile urme în perioadele atît de bune cînd reușea să scrie despre Casa Regală fără a da sonorul la maximum și fără a vedea, totuși, herghelii de cai verzi pe pereți", a transmis Radu Călin Cristea pentru DC News.

Iată scrisoarea Marilenei Rotaru pentru Principesa Margareta:

Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!

Scrisoare deschisă Custodelui Coroanei, Principesei Moștenitoare a României.

De aproape 27 de ani încerc, cu propriile mele puteri, și de câțiva ani și cu ale asociațiilor monarhiste din care am făcut și fac parte, să dau viață Cuvântului Majestății Sale Regelui Mihai și să repun adevărul în locul din care a fost smuls de bolșevici și de porta-vocea lor, Mihail Roller. Adevărul monarhiei constituționale, rolul său decisiv și benefic în epoca modernă și premodernă a României. Adevărul Regelui care s-a considerat primul servitor al națiunii și din această perspectivă Carol I, ca toți ceilalți Regi români, și-a asumat rolul de suveran. Adevărul puterii monarhului, putere care vine de la Dumnezeu dar și de la oameni: "Prin grația lui Dumnezeu și voința națională". Două surse de legitimitate care stau la temelia monarhiei constituționale. În republică puterea spirituală este abandonată. În monarhie este cheia unificatoare. România s-a clădit și a evoluat în timpul monarhiei și s-a prăbușit în timpul republicii.

Regele Mihai este omagiat în marile cancelarii ale lumii ca "un mare Rege", iar Alteța Voastră Regală este privită ca "principesa moștenitoare a unui mare Rege". Acum 72 de ani Regele Mihai a semnat printr-un gest de mare cutezanță, inspirație și înțelepciune acel 23 August.

Acum este douăzecișitreiaugustul Alteței Voastre Regale!

Custodele Coroanei Române nu poate cere decât locul suprem: tronul. În realitate, nu într-un muzeu!

[citeste si]

A fi fiica Regelui Mihai nu este un privilegiu, ci o imensă datorie. Alteța Voastră Regală are o mare responsabilitate față de destinul acestui neam care nu poate fi predat, în mâinile politicienilor corupți, abia ieșiți sau în drum spre închisoare. Cum să se supună Moștenitorul Coroanei celor care în 1990 îl urmăreau pe Regele Mihai cu armele pe șoselele țării, celui care a chemat acum 26 de ani minerii și a declanșat război civil? Nici o negociere care ar subordona Coroana republicii ilegale și ilegitime nu poate fi explicată și, mai ales, scuzată. Orice pas în această direcție este un sacrilegiu și o întinare a memoriei tuturor românilor uciși, torturați, în închisorile comuniste. Orice gest pe această cale contrazice tot ceea ce Majestatea Sa Regele Mihai a transmis prin cărțile lui Mircea Ciobanu, prin interviurile acordate mie și altor jurnaliști de-a lungul a douăzeci și cinci de ani, și trădează, impardonabil, dimensiunea morală a Regelui.

Sistemul actual, strâns unit printr-o politică a corupției, dorește liniște prin eliminarea de pe agenda publică a subiectului monarhiei, prin ceea ce, scribii obedienți au numit "instituționalizarea Casei Regale."

Aceasta, Alteța Voastră Regală, nu se poate!

Există o particulă în titlul princiar care nu permite căderea: "a României". Orice abdicare de la înălțimea Coroanei se poate face doar în nume personal. Nimeni însă nu poate implica instituția supremă a Coroanei în jocurile politicianiste și nu poate distruge speranța românilor în monarhia constituțională.

Respectul față de întregul adevăr istoric m-a făcut să cred că, la aniversarea a 150 de ani ai Coroanei Române, vor fi invitați și reprezentanți ai rădăcinilor regalității noastre, ai Casei Princiare de Hohenzollern, care ni i-au dat pe măritul Rege Carol I și pe Regele Ferdinand.

Complicitățile Casei Regale a României cu PSD-ul lui Ion Iliescu nu fac decât să reconstituie și să consfințească abdicarea din 30 decembrie 1947 a Regelui Mihai. De data asta pe mâna propriei familii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel