Există anumite temeri, în cercurile foarte înalte

Se tot vorbește despre proiectul semnat de Șerban Nicolae și Liviu Dragnea care prevede repatrierea aurului României.

Senatorul PSD Șerban Nicolae împreună cu Liviu Dragnea au depus un proiect care prevede ca 95% din aurul României să fie repatriat. 

Ceva este cu aurul pentru că, anul trecut, Germania, care cred că are vreo 3000 de tone rezervă de aur, a repatriat aurul. România are vreo 103 tone şi inteleg că este pe primul loc sau pe al doilea loc în Europa Centrală şi de Est. Dumnezeu i-a dăruit mult aur acestei ţări, am fi avut şi mai mult cu Roşia Montana, dar mă rog. Republica Federală a Germaniei a repatriat aurul. Deci există această cutumă: statele foarte puternice ţin aurul în alte state foarte puternice.

De pildă, Germania ţinea aurul în Franţa şi în Statele Unite şi şi-au repatriat aurul. În Elveţia, guvernul federal a propus şi el să repatrieze aurul. A fost un referendum. Cetăţenii au votat împotrivă şi au rămas cu aurul elveţian, puţin peste jumătate doar în munţii Elveţiei, restul sunt şi ei în Marea Britanie, în Statele Unite. Sigur, aici, Elveţia mai tine aur pentru încă vreo 100 de state. Cred că şi noi avem aur în Elveţia. A repatria aurul ar fi însemnat că şi celelalte state poate ar fi dorit să îşi repatrieze aurul. De ce ai face lucrul acesta? Pentru că, în momente de criză majoră, cumplită, cum s-ar mai putea întâmpla, te duci la chestiuni fundamentale: de mâncat, de băut, de locuit, energie, fără de care nu există viaţă. Iar pe schimb comercial, existau, într-o anumită măsură argintul, platina, dar aurul rămâne fundamental.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel