Reorganizarea administrativ-teritorială nu-l va prinde nepregătit pe șeful CJ Dolj

ion_prioteasa
ion_prioteasa

În perspectiva reorganizării administrativ-teritoriale a României, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, lider al organizaţiei judeţene a PSD, și-a anunțat deja, miercuri, intenția de a candida pentru funcția de guvernator al viitoare regiuni Oltenia, informează Mediafax.

De altfel, liderul PSD consideră că participarea sa la alegerile care se vor organiza pentru desemnarea conducerii noilor regiuni este impus de scorul electoral pe care l-a obținut când a fost ales președintele CJ.

"Cred că judeţul Dolj, cel mai mare din Oltenia, şi cei aproximativ 200.000 de oameni care mi-au dat votul pentru a fi ales preşedinte al Consiliului Judeţean – de altfel, între cele mai mari scoruri electorale obţinute de cineva în România - mă obligă pe mine să intru într-o competiţie pentru funcţia de guvernator. Eu cred că doljenii şi-ar dori să vadă pe cineva din acest judeţ în fruntea regiunii Oltenia, care va avea Capitala la Craiova. Sigur că o candidatură pentru această funcţie de guvernator va fi luată în discuţie şi de către Biroul Politic Judeţean al PSD Dolj, care îşi va spune un punct de vedere în acest sens. Dar în ceea ce mă priveşte, răspunsul este categoric: «Da, îmi voi depune candidatura»", a declarat Prioteasa, într-o conferinţă de presă.

În opinia șefului CJ Dolj, viitorul guvernator nu trebuie să fie lipsit de calități: "Cel care va veni aici, pe această funcţie de guvernator, trebuie să aibă un spirit organizatoric foarte bun, pentru că, aşa cum se ştie, lucrurile de început sunt şi cele mai grele. Doi-trei ani de zile va dura până ce lucrurile se vor aşeza şi vor începe să funcţioneze aşa cum trebuie. Guvernatorul, funcţie care practic se va naşte odată cu înfiinţarea regiunilor, va fi ales de către primarii din întreaga regiune şi consilierii judeţeni. Probabil că într-o zi se vor strânge toţi, primari şi consilieri judeţeni, într-o sală mare pentru a alege guvernatorul şi consilierii regionali dintre cei care îşi vor depune candidatura", crede Ion Prioteasa, adăugând că acest lucru ar trebui să se întâmple undeva spre lunile de vară, astfel încât în septembrie-octombrie regiunea să poată să înceapă "să se mişte deja".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel