Renault România: 500 de locuri de muncă disponibile

afacerea-renault-din-romania-se-apropie-de-4-mld-euro-investitiile-francezilor-depasesc-2-mld-euro
afacerea-renault-din-romania-se-apropie-de-4-mld-euro-investitiile-francezilor-depasesc-2-mld-euro

Grupul Renault România are, anul acesta, cinci sute de locuri de muncă disponibile pentru toate nivelurile de pregătire, a declarat marţi, la Oradea, Yves Caracatzanis, directorul general al Grupului Renault România şi directorul general Automobile Dacia, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Yves Caracatzanis a precizat, totodată, că una din componentele discuţiilor purtate marţi cu autorităţile locale bihorene este tocmai educaţia, pregătirea tinerilor în industria constructoare de maşini. 

'Sunt în acest post de director general de un an de zile şi ce îmi doresc acum este să văd care este potenţialul în celelalte oraşe mari ale ţării, atât pe partea comercială cât şi pe furnizori. Profit de aceste vizite în ţară pentru a mă întâlni cu autorităţile locale pentru a vedea care sunt subiectele pe care putem lucra împreună. Am vorbit cu reprezentanţii autorităţilor locale despre componenta de educaţie, pentru că, în Argeş, am dezvoltat deja parteneriate pentru educaţie duală. Apoi e de reţinut că anul acesta Grupul Renault România are cinci sute de locuri de muncă disponibile pentru toate nivelurile de pregătire', a afirmat Yves Caracatzanis. 

La conferinţa de presă au participat şi Pasztor Sandor, preşedintele CJ Bihor, subprefectul Iulius Delorean şi viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta. 

Puncte de încărcare electrică

'Concret, autorităţile locale şi judeţene s-au angajat să înfiinţeze mai multe puncte de încărcare electrică. CJ Bihor a stabilit că va asigura posibilitatea creării staţiilor de încărcare în toate cele zece oraşe ale judeţului, dacă este necesar, chiar vom finanţa aceste posibilităţi, ca să dăm şanse conceptului de viitor', a spus Pasztor Sandor. 

Acesta a adăugat că îmbrăţişează ideea directorului Renault, anume 'mai conectat şi mai autonom', cu atât mai mult cu cât judeţul Bihor este foarte bine plasat, iar de anul viitor, 'cam la zece minute de Oradea, din Ungaria, judeţul va avea toată legătura spre vestul Europei'. 

'Poate este o gândire pentru partea electrică în viitor', a spus preşedintele CJ Bihor, care a afirmat că partenerii de discuţii s-au angajat să conlucreze atât în domeniul învăţământului profesional, dual, cât şi în cel privind parcurile industriale. 

Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta, a precizat că administraţia publică locală este nu doar deschisă la discuţii şi cooperare în domeniul autovehiculelor electrice, dar a făcut şi paşi importanţi în acest sens: patru staţii de încărcare în Oradea şi impozit zero pentru maşini electrice. 

'Le-am prezentat reprezentanţilor Renault faptul că noi, Consiliul local, am dat o hotărâre de consiliu prin care am stabilit patru staţii de încărcare electrică în Oradea şi vrem să accesăm inclusiv fonduri europene pentru dezvoltarea cât mai multor staţii electrice în Oradea. De asemenea, am stabilit, prin hotărâre de consiliu, că maşinile electrice sunt scutite total de impozit în Oradea. Suntem disponibili pentru conlucrarea în domeniul pregătirii profesionale pentru a instrui elevi în această industrie', a spus Birta, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel