Renault, investiţie masivă în Turcia

Renault va produce în Turcia aluminiu pentru automobile hibride.

Constructorul turc de automobile Oyak Renault va investi peste 100 milioane euro într-o fabrică de aluminiu pentru automobile hibride amplasată în nord-vestul Turciei, unde vor fi produse componente pentru următoarea generaţie de automobile hibride, a declarat joi ministrul turc al Industriei, Mustafa Varank, transmite Reuters. Oficialul a precizat că lucrările de construcţie la uzina de la Bursa vor începe în data de 19 octombrie iar majoritatea produselor vor fi exportate. Mustafa Varank a subliniat că investiţia va contribui la reducerea deficitului de cont curent al Turciei. 

Colaborare veche de 50 de ani

Renault colaborează de aproape 50 de ani cu firma turcă Oyak, iar la finele lunii iunie anul curent cele două părţi şi-au prelungit parteneriatul pentru încă 27 de ani. Societatea mixtă Oyak-Renault este controlată în proporţie de 51% de grupul auto francez Renault iar restul de 49% este deţinut de Oyak, fondul de pensii al armatei turce. 

Specializată în producţia de caroserii şi de autoturisme, precum Clio şi Fluence, uzina Renault din Bursa produce aproximativ 360.000 de vehicule pe an. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel