Renault a primit mai multe oferte pentru uzina Dacia de la Mioveni. Francezii îşi fac propria companie de maşini electrice în țara natală

Renault a primit mai multe oferte de parteneriat pentru divizia responsabilă de motoare diesel şi benzină pe care o va înfiinţa alături de cea dedicată maşinilor electrice şi diviziei software, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Automotive News Europe.

Renault a primit mai multe oferte pentru unitatea de motoare cu ardere internă, din care face parte și Dacia.

Renault intenționează să-și separe afacerile de mașini electrice de cele convenționale, creând două entități pentru a gestiona trecerea către vehicule fără noxe.

„Grupul a primit deja cereri de parteneriat” pentru unitatea sa de motoare cu ardere internă, a spus una dintre surse.

Prin atragerea de parteneri pe partea motoarelor cu ardere internă, Renault își propune să elibereze fonduri pentru a investi în vehicule electrice, o tehnologie în care a fost pionier cu partenerii de alianță Nissan și Mitsubishi, dar în care este acum eclipsată de jucători puternici precum Tesla.

Renault intenționează să păstreze proprietatea majoritară a diviziei sale electrice, care va angaja aproximativ 10.000 de oameni și care ar putea fi listată la bursă în a doua jumătate a anului 2023.

Cu toate acestea, va rămâne doar un acționar de referință, nu un acționar de control, al unității de motoare cu ardere, care va avea niveluri similare de personal, au spus alte două surse familiare cu planurile francezilor, citate de Automotive News Europe.

Una dintre surse a spus că Renault ar putea păstra un pachet de 40%.

Producătorul de automobile își va prezenta în toamnă planurile diviziei sale electrice, cu sediul în Franța, precum și a diviziei de fabricare a motoarelor cu ardere internă.

Acea entitate va include fabrici care produc motoare și cutii de viteze pentru mașini pe benzină și hibride din Spania, Portugalia, Turcia, România și America Latină.

Printre potențialii parteneri ai afacerii sale cu motoare cu ardere internă, CEO-ul Luca de Meo a menționat, în aprilie, Nissan, precum și alți investitori pe termen lung.

De Meo urmează să călătorească în Japonia luna viitoare pentru a discuta despre posibila participare a Japoniei la proiectele sale de motoare electrice și cu ardere internă.

Renault trece printr-o restructurare majoră care vizează restabilirea finanțelor sale în vederea parteneriatelor semnate recent, dincolo de alianțele sale istorice cu Nissan, Mitsubishi și Mercedes, cu mărci precum Geely Automobile Holdings, din China.

Luna aceasta, Renault a vândut 34% din unitatea sa din Coreea de Sud către Geely, care deține Volvo Cars și este acționar la Mercedes.

Cu Geely, Renault intenționează să dezvolte vehicule hibride care vor fi asamblate în uzina din Busan, Coreea de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel