Renault a doborât un record important

Darius Muresan / 17 iul 2017 / 12:02 Salveaza PDF Comentarii
renault
renault

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat luni că în primele şase luni ale acestui an vânzările sale au urcat cu 10,4% în ritm anual, până la un nivel record de 1,88 milioane de vehicule, graţie unei creşteri puternice în regiunile Africa-Orientul Mijlociu şi Asia-Pacific, informează AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Toate mărcile grupului (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors şi Lada) au înregistrat creşteri ale volumelor de vânzări şi ale cotelor de piaţă. Mărcile Renault şi Dacia au stabilit noi recorduri de vânzări semestriale, de 1,342 milioane vehicule pentru marca Renault şi 332.845 vehicule pentru Dacia. 

"Am stabilit un nou record cu peste 1,88 milioane vehicule vândute în primele şase luni. Strategia noastră de expansiune geografică şi de înnoire a gamei continuă să dea rezultate", a declarat directorul comercial al grupului Renault, Thierry Koskas. 

În Europa, unde realizează cea mai mare parte a vânzărilor sale, grupul Renault a înregistrat în primul semestru o creştere de 5,6% a vânzărilor, până la 1,025 milioane de vehicule, graţie unui avans de 9,3% a vânzărilor de automobile marca Dacia până la o cifră record de 245.453 vehicule, după lansarea noului Sandero2. 

Vânzările grupului Renault au crescut în toate regiunile, în special în Asia-Pacific, unde au înregistrat un avans de 50,5%, şi în Iran, unde s-au dublat. 

În aceste condiţii, Renault şi-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creştere a volumului vânzărilor şi a cotelor de piaţă atât în Europa, cât şi pe piaţa internaţională, în condiţiile în care, potrivit estimărilor sale, piaţa auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% şi 2,5%, iar piaţa europeană şi cea franceză ar urma să urce cu 2%. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.D4A4-n3