EXCLUSIV  Renate Weber, scenariu despre Klaus Iohannis. Prima reacție

Renate Weber este de părere că prima ieșire publică a președintelui Klaus Iohannis, după întâlnirea cu partidele de la Palatul Cotroceni, se va concentra din nou pe critici dure la adresa coaliției de guvernare. 

Renate Weber a declarat, pentru DCNews, că discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlamentul European a fost unul mai puțin presărat cu atacuri la adresa Guvernului Dăncilă și concentrat pe problemele Uniunii Europene. Europarlamentarul consideră, însă, că odată ajuns acasă, președintele va începe din nou cu atacurile.   

"Eu nu am citit deloc în cheia asta"

”Eu l-am văzut ca pe un discurs în care a preferat să se axeze într-adevăr pe temele care sunt acum în dezbatere la nivelul Uniunii Europene și nu neapărat a vrut să aducă în discuție temele noastre de acasă, deși sigur că a făcut ceva referire la ele. Dar nu îmi imaginez deloc că acesta va însemna un nou stil în felul în care președintele abordează temele de acasă. Eu nu am citit deloc în cheia asta. Cred că, pur și simplu, a vrut să arate aici că este preocupat de problematica europeană în general”, a declarat Renate Weber.

"Va fi în același stil"

”În mod normal, acest discurs (n.r. primul pe care îl va avea în țară după venirea de la Bruxelles) ar trebui să fie după întâlnirea de mâine cu partidele parlamentare. Eu cred că va continua cu aceleași critici, reproșuri la adresa coaliției de guvernare, va invoca din nou opinia aceasta a Comisiei de la Veneția care a venit acum, deși sinceră să fiu, ea nu este cu nimic mai bună decât decizia Curții Constituționale, pentru că, în realitate, noi avem, pe coduri, o decizie a Curții Constituționale care trebuie aplicată. Dar eu cred că președintele, mâine, va fi în același stil ca până acum, cel puțin asta este părerea mea. Nu mă aștept la vreo minune”, a mai spus europarlamentarul ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel