Renate Weber, reacție fermă după amenințările guvernului britanic

Renate WEBER
Renate WEBER

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, spune că Executivul Britanic, condus de David Cameron, ar acționa discriminatoriu dacă ar impune restricții sociale doar imigranților români și bulgari, punctând că ridicarea restricțiilor pentru aceștia din urmă este un drept dat de calitatea de membru al Uniunii Europene.

”Nu trebuie sa lăsăm interesele politice și electorale să afecteze drepturile unor cetățeni europeni. Politica unui guvern responsabil nu poate fi dictată de tabloide sau de teme false, întreținute populist de criza economică și socială care ne afectează pe toți. Modul în care guvernul britanic gestionează acest subiect poate duce la o creștere a atitudinii ostile la adresa cetățenilor români, bulgari și, în general a celor din sudul Europei, dar și a sentimentelor anti-europene, prezente deja într-un mod îngrijorător în Marea Britanie”, a declarat Weber, potrivit unui comunicat de presă.

Comisia Europeană a reacționat și ea la măsurile anunțate de premierul David Cameron. Marea Britanie este ”isterică” pe tema imigrației românilor și polonezilor și riscă să devină ”țara obraznică” a Uniunii Europene din cauza planurilor sale de a lua măsuri drastice împotriva a ceea ce este numit ”turism pentru beneficii sociale”, a spus comisarul european pentru Ocuparea Forței de Muncă, Asistență Socială și Incluziune, Laszlo Andor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel