Renate Weber: Cioloș a făcut o afirmație năucitoare. Categoric NU!

Renate weber
Renate weber

Renate Weber (ALDE) a reacționat după ce Dacian Cioloș i-a răspuns istoricului Marius Oprea care a dezvăluit că partudul PLUS a fost fondat de fiul unui fost maior de Securitate care l-a anchetat pe istoric.

Într-un răspuns după devzvăluirea istoricului Marius Oprea, Cioloș a făcut o afirmație controversată.

„Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate “demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”, a afirmat fostul premier.

Europarlamentarul Renate Weber a reacționat după afirmația lui Dacian Cioloș.

„Supărat foc de faptul că istoricul Marius Oprea a adus la lumină situația cu totul aparte a partidului Plus+, anume că e creația unui cabinet de avocatură al cărui întemeietor a fost fix securistul care l-a urmărit și anchetat pe istoric ani de zile, Dacian Cioloș a făcut o afirmatie năucitoare: „Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate “demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”. Categoric NU, domnule Ciolos. Nu tuturor ni se poate găsi vreo legătură cu Securitatea. Nici cu ăia pe stil vechi și nici cu asta de acum. Poate în partidul dumneavoastră să fie așa, adică fiecare să aveți tați, unchi, verișori sau ce-or mai fi care au lucrat cu râvnă la Securitate, dar nu toți avem un trecut care să ne facă vulnerabili și ușor șantajabili! Păstrați-vă aceste “calități” pentru dvs. & co”, a transmis Renate Weber pe pagina personală de Facebook.

Istoricul Marius Oprea susţine că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, a fost înfiinţat de cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners", fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate şi coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel