Remus Vulpescu şi-a dat demisia. Sesizare la Parchet pe numele lui DD

PREZENTARE OFERTE - COMBINAT OLTCHIM
PREZENTARE OFERTE - COMBINAT OLTCHIM

Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi-a dat demiia. El a spus că îşi asumă eşecul privatizării Oltchim. Vulpescu va depune o sesizare împotriva lui Dan Diconescu la Parchet pentru fals şi uz şi de fals.

"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Demisia lui Vulpescu vine după ameninţările primite din partea ministrului Economiei, care a spus că acesta va fi schimbat. “Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim”, a spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Şi premierul Victor Ponta a sugerat că Vulpescu ar trebui să fie demis. Premierul Victor Ponta nu a dorit să răspundă concret dacă Vulpescu va fi demis, dar a sugerat că o astfel de decizie va fi luată.

“Cred că domnul Vulpescu nu mai vrea nici dânsul, şi în niciun caz nu mai vrem noi, ca să se ocupe din nou de privatizarea Oltchim”, a spus Ponta.

În presă s-a speculat că Vulpescu ar fi fost pregătit pentru a-şi da demisia şi va merge la Hidroelectrica. Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a fost propus de către Fondul Proprietatea pentru a fi numit în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, funcţie din care ar putea încasa anual 20.000 de euro plus o serie de alte beneficii. Mandatul său ar putea fi de cinci ani.â, informează Jurnalul Naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel