Remus Cernea: Parlamentul îmi va adopta propunerile, Hașotti mă va susține. Iisus este un reper pentru mine

cernea dece
cernea dece

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, cere PSD Constanța să-i retragă sprijinul politic deputatului Remus Cernea, din cauza inițiativei privind parteneriatul civil. Parlamentarul Verzilor crede că este nevoie de o dezbatere, pentru a i se înțelege inițiativele care i-au adus oprobriul multor colegi. Împotriva atacurilor la persoană, Remus Cernea, ateu declarat, răspunde creștinește, și spune că întorce și celălalt obraz. Apelul vicepreședintelui PNL este considerat inutil de către deputat, pentru că nu-i poate fi restras sprijinul de către PSD, din moment ce nu aparține acestui partid.

Reporter DeCe News: De ce vă asumați asemenea inițiative când primiți astfel de reacții? Acum dl. Hașotii cere PSD Constanța să vă retragă sprijinul politic.

Remus Cernea: La ce inițiativă vă referiți?

Parteneriatul civil între homosexuali ....

La finalul conferinței de presă pe care am ținut-o vineri am fost întrebat de un jurnalist ce părere am despre tema parteneriatelor civile, pentru cupluri heteorosexuale și pentru cupluri formate din persoane de același sex. Eu am spus că susțin o astfel de legislație și că ar trebui să existe în România o astfel de legislație. Suntem una dintre ultimele țări din Europa unde parteneriatul civil nu este recunoscut.UE este un spațiu al libertății, al drepturilor omului, al civilizației, în care cetățenilor le sunt respectate drepturile.

Aveți parte de niște reacții foarte vehemente.

Eu am decis să fac politică și am intrat în politică pentru a aduce o schimbare, nu pentru a menține lucrurile așa cum sunt ele acum și sunt conștient că schimbarea uneori poate stârni neînțelegeri sau chiar o anumită reacție de opoziție. Am văzut recent o serie de opinii exprimate împotriva mea, care sunt atacuri la persoană. Și sunt obișnuit să primesc atacuri la persoană, iar tuturor acestora eu le răspund creștinește, întorcând și celălalt obraz

Pare o luptă cu morile vânt ...

Verzii susțin morile de vânt. Cred că este nevoie de o dezbatere în România pe teme ca cele susțținute de Verzi, care va ajuta la maturizarea societății românești și cred că prin dialog și prin expunerea unor motive în dezbateri bazate pe argumente, propunerile mele, inclusiv cea legată de finanțarea cultelor prin direcționarea unui anumit procent din impozitul pe venit de către cetățeni, inclusiv această propunere privind parteneriatele civile, vor găsi o susținere destul de largă și ele vor fi chiar adoptate de către Parlament.

În Franța s-au legalizat pe 12 februarie căsătoriile între persoanele de același sex. A fost o luptă strașnică, ministrul Justiției fiind un militant important al proiectului. Dacă în mentalitatea francezilor e atât de greu de digerat o propunere de genul ăsta, cum ar putea românii să aprobe astfel de inițiative?

Să nu facem confuzii. În Franța funcționa de ani de zile o lege privind recunoașterea parteneriatelor civile. Ceea ce s-a votat anul acesta privea căsătoriile. Ceea ce propun eu este o lege a parteneriatelor civile. Ar aduce beneficii însemnate pentru cetățenii români, care au o relație dar nu și-au oficializat-o printr-o căsătorie. Un beneficiu pentru sute de mii, chiar milioane de români.

Credeți că PSD Constanța vă va retrage sprijinul?

Stați puțin, nu înțeleg despre ce vorbiți. Eu sunt președintele partidului Verde, nu membru al PSD Constanța. Am candidat pe lista USL, am fost foarte bine primit la Constanța, am avut o colaborare excelentă în timpul campaniei și ulterior. Nu-și pot retrage sprijinul decât pentru politicienii care sunt în interiorul acelui partid.

Atunci dl. Hașotti de ce are inițiativa asta?

Cred că s-a pripit. Propunerea domniei sale nu are obiect. Eu sper ca prin dialog, și dl. Hașotti și alți oameni care au exprimat o poziție față de ceea ce propun vor înțelege de fapt documentele mele și mă vor susține, inclusiv prin vot în Parlament. Îi cer d-lui Hașotti să avem o discuție în care să analizeze și argumentele pe care le am și sunt convins că în urma acestei dezbateri domnia sa se va număra printre cei mai fervenți susținători ai mei.

Acum câteva zile spuneați că așteptați un telefon de la Radu Mazăre, pentru unele discuții ...

Da, sigur. Am înțeles că dânsul nu este în țară, eu am spus că sunt un om al dialogului și că îmi doresc un dialog.

Nu e în țară, dar vă insultă în continuare, de acolo de unde este.

Repet, față de astfel de atacuri la persoană, eu întorc și celălalt obraz.

Aveți doi obraji și dânsul v-a jignit de vreo trei ori până acum.

Eu sunt răbdător și cred că răbdarea este o virtute a celor care au valori morale, inclusiv a celor care-și asumă credința creștină promovată de creștinism și valorile morale care sunt pacea, înțelegerea, bunătatea și deschiderea către semeni. Îmi doresc ca dl. Mazăre, prin aceste atacuri la adresa mea, să nu se expună ca BOR chiar să-l excomunice pentru atitudinea sa contrară valorilor creștine.

Știți mai bine ca mine că atitudinea asta de bun samaritean nu face cale lungă în politică.

Pentru mine Iisus este un reper moral important și eu am fost întotdeauna impresionat de deschiderea pe care a adus-o Iisus și îmi asum valorile morale pe care acesta le-a promovat, inclusiv atunci când a riscat totul, tocmai pentru a promova acest mesaj de pace, bunătate și înțelegere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel