Remus Borza salvează al treilea operator feroviar de transport marfă

Prin hotararea pronuntata la data de 09.09.2016, Tribunalul Bucuresti a admis cererea administratorului judiciar Euro Insol si a dispus inchiderea procedurii de reorganizare judiciara fata de Servtrans Invest S.A..

In data de 15.07.2011, instanta a deschis procedura insolventei fata de Servtrans Invest S.A. si a desemnat Euro Insol administrator judiciar. Servtrans Invest este al treilea operator feroviar de transport marfa dupa GFR S.A. si CFR Marfa S.A..

In anul 2010, cu un an anterior deschiderii procedurii, societatea a inregistrat o pierdere de 36 milioane de lei, identica cu pierderea inregistrata in anul 2009. Dupa deschiderea procedurii insolventei, la masa credala a societatii s-au inregistrat peste 100 de creditori, totalizand creante de 175 milioane lei.

[citeste si]

Imediat dupa deschiderea insolventei au fost denuntate 22 de contracte comerciale la care tarifele de transport erau sub pretul de cost si au fost reduse cheltuielile de exploatare.

In martie 2013, judecatorul-sindic a confirmat planul de reorganizare a Servtrans Invest S.A., plan intocmit de Euro Insol. Pe parcursul reorganizarii, Servtrans Invest a reusit sa plateasca, atat creditorii inscrisi la masa credala, cat si datoriile curente, la acest moment fiind la zi cu toate obligatiile catre bugetul de stat. Dupa 3 ani de reorganizare, Servtrans Invest S.A. iese din insolventa intarita, pe profit si fara datorii, fiind redata in circuitul civil ca o companie viabila si eficienta.

Dupa Hidroelectrica, Servtrans Invest este a doua mare companie la care Euro Insol a reusit sa finalizeze cu succes procedura insolventei in anul 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel