Remus Borza, salvatorul Hidroelectrica, anunț surpriză pentru companie

Hidroelectrica, cel mai mare producător individual de energie electrică din România, și-a achitat toate datoriile pe termen scurt și  a început să facă profit din dobânzi, potrivit celui mai recent raport al Euro Insol, administratorul judiciar al companiei aflate încă în insolvenţă.

La finele lunii martie, Hidroelectrica și-a achitat integral datoria finciară pe termen scurt, care la momentul intrării in insolvenţă in iunie 2012 era de 813 milioane de lei.

"Hidroelectrica se împrumuta în 2012 la dobânzi de 13% în lei si 7-8% în euro. Expunerea băncilor pe Hidroelectrica era atunci de 841 milioane de euro iar costul cu creditele era de 67 milioane de euro", a spus Remus Borza pentru economica.net.

Pentru că Hidroelectrica devenit o companie solvabilă, aceasta poate contracta acum credit de 1 miliard de euro, cu o dobândă de doar 1%, potrivit lui Borza.

Conform unor informaţii din piată, Hidroelectrica beneficiază de dobânzi la depozite de peste 1,7% pe lună.

[citeste si]

La finele lunii martie, singurele datorii pe care le mai avea compania erau reprezentate de facilităţile de credit scadente în perioada 1 aprilie 2016 - 15 septembrie 2021.

Hidroelectrica ar ar putea ieşi din insolvenţă pe 8 iunie, când instanţa s-ar putea pronunţa în cazul contestaţiei depuse de traderul Energy Holding.

Reprezentantul Euro Insol a atras atenţia că Hidroelectrica va rata termenul de listare la bursă în noiembrie anul acesta, dacă nu va ieși din insolvență în mai-iunie.

Pentru acest an, Borza preconizează că Hidroelectrica va raporta un profit record de peste 1,3 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel