EXCLUSIV  Remus Borza, note politicieni. Surprizele momentului: ”I se clatină poziția!” - Video

Remus Borza
Remus Borza

În noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza a notat politicienii și personalitățile importante din această săptămână.

Notele date de Remus Borza au fost oferite joi, în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News.

KLAUS IOHANNIS nota 10 – Deoarece a respectat statul de drept și supremația Constituției prin emiterea decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

DACIAN CIOLOȘ nota 4 – Pentru lipsa de consistență a discursului. Chiar dacă se bucură de susținerea mai multor servicii și trusturi media, nu va reuși să convingă și să reprezinte o alternativă onestă și credibilă atât la Iohannis, cât și la actuala majoritate. E o formă fără fond, un balon de săpun, care, mai devreme sau mai târziu, va face poc.

DAN BARNA nota 4 – Așa aperi independența procurorilor, propunându-le să se înscrie într-un partid și eventual să candideze la președinție, câtă vreme respectivii magistrați sunt în funcție?

LAURA CODRUȚA KOVESI nota 8 - O ieșire din scenă demnă de un mare actor de la Hollywood. Are deja un profil de politician redutabil. Are discurs și un background profesional remarcabil. Chiar și astăzi când vorbim, este cea mai temută femeie, dacă nu cel mai temut om din România. Pe mandatul doamnei Kovesi, DNA a devenit o instituție eficientă, dar și temută. A avut curaj să instrumenteze dosare ale unor înalți demnitari. Dar, în ultimii ani, a eșuat în demersul de asanare a societății românești. Acceptând politizarea actului de justiție, abdici de la principiile legalității și imparțialității. Cele peste 250 de achitări pronunțate de instanțele de judecată pe primele șase luni din 2018 confirmă, fără putință de tăgadă, superficialitatea, erorile și abuzurile săvârșite de unii procurori. România are nevoie de instituția DNA în a aplica ferm și onest legea în cazurile reale - și nu inventate - de corupție.

THERESA MAY nota 7 – Se clatină poziția lui May în fruntea cabinetului. Are o mare problemă în contextul demisiilor din ultima perioadă. Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a demisionat la două zile după ce Theresa May a obţinut acordul Guvernului pentru a propune menţinerea unei relaţii comerciale post-Brexit strânse cu UE. Această demisie a fost urmată de cea a secretarului de stat însărcinat cu Brexitul, Steve Baker. Iar acum câteva zile și ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii, Boris Johnson, un apropiat al președintelui american Donald Trump, și-a anunțat demisia. Retragerea lui Boris Johnson din cabinetul May a fost urmată și de demisia a doi vicepreședinți ai partidului conversator. Iată că Brexit începe să facă victime pe malul Tamisei.

EMMANUEL MACRON nota 10 – Pentru Ziua Națională a Franței și pentru participarea activă și constructivă a președintelui francez la summitul NATO de la Bruxelles și la efortul de reconstrucție a Uniunii Europene.

DONALD TRUMP nota 10 – Deși nu respectă rigorile protocolului diplomatic, gesturile și discursul lui Trump sunt calculate și asumate, dovedindu-se extrem de eficiente. A se vedea recenta reuniune G7 din Canada, summitul NATO din această săptămână de la Bruxelles sau discursul amenințător care a precedat întâlnirea cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un. Amenințând partenerii din NATO cu retragerea SUA din Alianța Nord-Atlantică, tonul agresiv, ultimativ și personal a dat roade. Toți membrii Alianței, prin declarația comună, și-au luat angajamentul de a-și majora până la 2% din PIB cheltuielile de apărare. Din punctul meu de vedere, o risipă inutilă de multe sute de miliarde de dolari. Dar trebuie să înțelegem că industria militară americană îi face agenda publică lui Trump, și nu viceversa. După summitul NATO, Trump s-a întâlnit cu Regina Marii Britanii și cu premierul Theresa May, care, ca și în cazul cancelarului german Angela Merkel, a fost ținta ironiilor lui Trump. Luni, Trump se va întâlni la Helsinki cu președintele rus Vladimir Putin. E o întâlnire istorică în contextul degradării accentuate a relațiilor dintre SUA și Federația Rusă. Susțin dialogul dintre cele două mari superputeri economice și militare. Marginalizarea Rusiei nu profită nimănui, cu atât mai puțin păcii și securității mondiale.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel