EXCLUSIV  Remus Borza, note politicieni. Ruptură inevitabilă între ALDE și PSD - video

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Remus Borza, în noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", a notat politicienii și personalitățile importante din această săptămână.

Nota redacției: Notele au fost date în cadrul emisiunii "Borza Analytica" de la DC News.

KLAUS IOHANNIS nota 8 – Pentru participarea, în perioda 16-17 mai, la Sofia, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest. S-a întreținut cordial cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precum și cu liderii din regiunea balcanică a Europei. Nu sunt de acord în schimb cu insistența președintelui de a cere demisia premierului, câtă vreme nu ai soluții, nu ai cum să construiești o majoritate. România este în pragul unei crize economice, o instabilitate politică ar agrava și mai mult situația.

VIORICA DĂNCILĂ nota 6 – Pentru prestația modestă, pentru lipsa de viziune, determinare și autoritate. O să fie constrânsă să strângă șurubul. Este puțin probabil că România va încheia anul 2018 cu o creștere economică de 5,2%. Asta va obliga Guvernul la reduceri de cheltuieli. Din păcate, din nou vor fi sacrificate investițiile.

DACIAN CIOLOȘ nota 6 – De încurajare, trebuie să începem să-l notăm. Nu poate fi ignorat la infinit.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU nota 8 – E deja în campanie. Va ridica mari probleme pentru coaliția de guvernare, iar opoziția trebuie să fie de veghe și să profite de ruptura inevitabilă între ALDE și PSD, implicit între Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, care se va produce în toamnă. Acum, cei doi lideri ai coaliției de guvernare fac front comun în fața asaltului președintelui Iohannis în încercarea de a demite Guvernul.

Vezi și: Remus Borza spune aliatul la care opoziția nu se aștepta: Poate să răstoarne guvernul - video

LUDOVIC ORBAN nota 5 – 8 pentru deplasarea în Germania și întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel și 2 pentru plângerea penală împotriva premierului. E o vorbă la români: ceea ce nu-ți place, altuia nu-i face. Ludovic Orban a fost la rândul lui o victimă a "independenței" justiției românești.

DONALD TUSK nota 10 – Pentru poziția critică la adresa președintelui Trump, vizând măsurile unilaterale ale administrației americane din ultima perioadă: denunțarea Acordului de Denuclearizare a Iranului, relocarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, impunerea unor taxe vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din Europa. Prezent la Sofia, Tusk a declarat: "Preşedintele american a scăpat Europa de toate iluziile. Uitându-ne la ultimele decizii ale preşedintelui Trump, am putea spune că nu avem nevoie de duşmani cu asemenea prieteni".

ANGELA MERKEL și EMMANUEL MACRON nota 10 – În cadrul unei ceremonii organizate în istorica sală a încoronării din Primăria Aachen, Merkel i-a înmânat președintelui Macron prestigiosului premiu Charlemagne. Acesta se acordă unor personalități sau instituții care au contribuit decisiv la unitatea Europei. Și Merkel a fost distinsă în 2008. Există și o anumită simbolistică în această festivitate. O predare de ștafetă de la doamna de fier a Europei la mai tânărul, carismaticul și vizionarul Macron.

DONALD TRUMP nota 6 – Din păcate, iar l-am depunctat. Dacă tot vrei să te întâlnești cu Kim Jong-un, un eveniment istoric, ce contează enorm de mult pentru securitatea lumii, dar și pentru capitalul politic al lui Trump, trebuie să nu provoci. Într-o astfel de cheie a perceput liderul nord-corean desfășurarea de forte militare, americane și sud-coreene la granița Coreei de Nord. Reprezintă, într-adevăr, un act de provocare și inamiciție din perspectiva întâlnirii dintre cei doi lideri programată pe 12 iunie, la Singapore.

Răspunsul complet, mai jos:

VIDEO INTEGRAL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel