EXCLUSIV  Remus Borza, NOTE politicieni. Analiza momentului: "Au scăpat de sub control" - VIDEO

În noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza a notat politicienii și personalitățile importante, taxându-i pentru declarațiile, deciziile și ieșirile politice din această săptămână.

Nota redacției: Notele au fost oferite joi, la ora 11.00, în cadrul emisiunii „Borza Analytica" de la DC News.

KLAUS IOHANNIS nota 9, ca medie a două note obținute pentru două acțiuni distincte:

nota 8 - Pentru că preşedintele a respins cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA formulată de ministrul Justiției. Mă așteptam la o astfel de hotărâre. Nu pot să-l depunctez prea mult. Dacă se gândește serios la președinția Consiliului Uniunii Europene, nu putea să joace altfel decât politically correct.

nota 10 - Pentru exprimarea poziției publice în legătură cu intenția Guvernului de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

RĂZVAN BURLEANU nota 10 – Pentru câștigarea celui de-al doilea mandat de președinte al FRF. Sper să reușească să reclădească o echipă națională care să ne facă mândri că suntem români.

VALENTIN POPA nota 4 – Pentru decizia de a diminua numărul de locuri bugetate pentru Masterat și Doctorat de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea de Vest Timişoara și Universitatea București și de a suplimenta locuri pentru universități mai puțin prestigioase.

CLAUDIU NĂSUI (USR) nota 10 – Este un foarte bun analist pe zona economică și financiară. Din păcate, USR s-a talibanizat și radicalizat pe anumite teme. Dacă Claudiu Năsui ar fi mai ponderat în mesaj și atitudine, ar putea deveni un lider important al generației sale în politica românească.

VIORICA DĂNCILĂ și MUGUR ISĂRESCU nota 4 – Pentru că au scăpat de sub control inflația. 5% în martie, în creștere față de primele două luni ale anului. Ambii aveau la îndemână pârghii și instrumente de politică monetară și politică fiscală pentru a menține inflația în ținta bugetată de 3,1% pe an.

LUDOVIC ORBAN nota 8 – Contractul de muncă part-time al președintelui PNL cu o firmă din Mureș nu e ceva de condamnat. Nu este nimic nelegal, nici măcar imoral. Trebuie să trăiască și el din ceva.

DONALD TRUMP, THERESA MAY,  EMMANUEL MACRON nota 1 – Pentru bombardarea unor obiective industriale din Siria ca urmare a unei pretinse și nedovedite folosiri de arme chimice de către regimul Bashar al-Assad împotriva rebelilor sirieni. Acțiunea unilaterală a celor trei nu se legitimizează nici pe rezoluția ONU și nici măcar pe o aprobare a Parlamentelor naționale.

Este un atac împotriva unui stat suveran care contravine Cartei Națiunilor Unite. Același pretext a fost folosit de către SUA și Marea Britanie și în 2003 pentru a justifica invazia Irakului și înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein. Ulterior, Congresul Statelor Unite și Parlamentul Britanic au recunoscut că regimul lui Saddam Hussein nu deținea arme chimice de distrugere în masă.

Răspunsul complet, mai jos:

INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel